Terrassa

MútuaTerrassa organitza una jornada sobre la dermatologia a l’atenció primària

Es tractaran patologies benignes freqüents a l’atenció primària, la panniculitis i el maneig del càncer cutani, entre d’altres

Aquest dimecres, 23 d’octubre, la sala d’actes de l’edifici docent de MútuaTerrassa acollirà la celebració  de la Jornada de Dermatologia a l’Atenció Primària promoguda pel servei de Dermatologia de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT). L’atenció primària és la primera porta d’entrada dels pacients a l’àmbit de la salut i els seus professionals atenen un nombre important de consultes relacionades  amb la patologia dermatològica.  

La jornada neix amb la voluntat de donar resposta a aquesta necessitat i amb el propòsit de  proporcionar eines i recursos als seus professionals i contribuir a que puguin realitzar un maneig efectiu  de les principals dermatosis més prevalents. A més, l’objectiu de la trobada també és capacitar-los per tal  que coneguin i puguin sospitar sobre la presència de lesions cutànies potencialment greus. 

La jornada s’iniciarà a les 8.45 hores amb la presentació de’Helena Monzón, directora mèdica de Fundació Assistencial MútuaTerrassa (FAMT) i Francesca Corella, cap del servei de Dermatologia de l’HUMT.  En el transcurs del matí les malalties que es tractaran són les patologies benignes freqüents a l’atenció primària, la panniculitis, el maneig del càncer cutani des de l’atenció primària així com les cures de lesions  cutànies com les úlceres o les ferides quirúrgiques.  

Les alopècies, la patologia més habitual de la mucosa oral, les toxicodèrmies i el pemfigoide son la resta de malalties que s’hi abordaran. Totes elles seran impartides pels facultatius del servei de Dermatologia de  l’HUMT i també hi prendrà part Infermeria. 

To Top