Terrassa

El patrimoni industrial, protagonista a Terrassa

Arrenca la Setmana del Turisme Industrial. Des del 18 fins al 27 d’octubre la ciutat acull un seguit d’activitats

La novena edició de la Setmana del Turisme Industrial ha aterrat a Terrassa, impulsada per la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC). Des d’ahir i fins al 27 d’octubre, museus, antigues fàbriques, colònies tèxtils i centres d’interpretació, així com altres recursos, espais i esdeveniments, s’han adherit a la iniciativa per oferir una perspectiva diversa i enriquidora del passat industrial del territori. Una acció amb què es vol donar visibilitat a la història recent del territori i el seu patrimoni industrial.

Una de les activitats més destacades és el Bus a Cegues, recorreguts sorpresa amb activitats per diverses localitats i equipaments associats a la xarxa.
Aquest any s’ofereixen sis rutes a través de les quals els i les participants exploraran indrets industrials sorprenents sense conèixer-ne la destinació fins a l’arribada. En l’edició d’enguany, dues d’aquestes rutes a cegues tenen origen i final a Terrassa.

El MNACTEC organitza la visita teatralitzada “1909. Un passeig per la fàbrica”. a través dels espais de l’antiga fàbrica tèxtil del Vapor Aymerich. El Servei de Turisme de l’Ajuntament de Terrassa ofereix l’activitat “Masia Freixa, la singularitat del modernisme a Terrassa”. Per completar la setmana, diferents equipaments ofereixen jornades de portes obertes entre el 25 i 27 d’octubre, com el Castell Cartoixa de Vallparadís, la Casa Alegre de Sagrera, la Seu d’Ègara i el MNACTEC.

To Top