Comarca

Punt final als litigis per protegir Torre Negra

El TSJC avala amb sentència ferma la no urbanització d’aquests terrenys de Sant Cugat del Vallès

El TSJC avala la no urbanització dels terrenys de Torre Negra

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat amb sentència ferma la decisió de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès de declarar els terrenys de Torre Negra no urbanitzables. El consistori celebra que finalment quedarà totalment protegit l’entorn de la masia, un espai de 165 hectàrees inclosos al parc natural de Collserola que el consistori va declarar no urbanitzables amb acord de ple. El 2022, el TSJC ja va donar la raó al consistori, però la constructora Núñez i Navarro hi va presentar recurs de cassació davant del Tribunal Suprem, que no el va admetre, i ara el TSJC ha ratificat amb caràcter ferm la sentència.

El consistori considera aquesta sentència un “punt final” al litigi urbanístic de Torre Negra, donat que el TSJC avala amb la sentència ferma la modificació de PGM feta per l’Ajuntament per convertir l’entorn de la masia en sòl no urbanitzable. Aquesta és la tercera modificació de PGM impulsada per convertir les 165 hectàrees de l’àmbit de la Torre Negra de sòl urbanitzable no delimitat a sòl no urbanitzable.

Anteriorment, el TSJC havia anul·lat les dues primeres modificacions de PGM en considerar que aquest paratge no podia ser preservat pels seus valors naturals, però sí que va reconèixer la competència municipal per classificar Torre Negra com a sòl no urbanitzable ordinari, que és la fórmula que finalment ha impulsat l’Ajuntament per preservar aquest espai. La tercera modificació de PGM, va ser aprovada definitivament per la Generalitat el juny del 2018.

Punt final als litigis per protegir Torre Negra
To Top