Comarca

Noves ajudes de la Generalitat als joves per pagar el lloguer

Estaran destinades per a joves que no estan en risc imminent d’exclusió, però que necessiten un ajut

El Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica ha concedit 27.471 ajuts a joves menors de 35 anys per al pagament del lloguer. El valor total dels ajuts ha estat de 67 milions davant els 34,7 milions de la convocatòria de l’any passat, repartides entre 14.551 beneficiaris.

Segons el Departament, tots els joves de fins a 35 anys que han sol·licitat l’ajut i compleixen els requisits rebran els propers dies un SMS i podran consultar a la web d’Habitatge l’import mensual que se’ls concedeix i els següents passos per aportar els justificants del pagament del lloguer per poder cobrar els mesos vençuts d’aquest any.

Qui hi pot accedir?

Aquests ajuts estan destinats a joves que no es troben en risc imminent d’exclusió però que necessiten un ajut per continuar residint al pis on viuen. No són lineals, de manera que no consten d’una quantitat fixa sinó que s’ajusten a l’esforç que suposada per a cadascú el lloguer en funció dels ingressos. La quantitat màxima més de 250 euros i la mínima de 20 euros.

També tenen en compte la situació geogràfica de l’habitatge, pel que fa al topall màxim del lloguer que pot ser subvencionable, que va dels 950 euros mensuals per habitatge i 450 per habitació, a l’àmbit metropolità de Barcelona; 650 euros (350 per habitació) a la resta de la demarcació de Barcelona i a la demarcació de Girona; i de 600 euros per habitatge i 300 euros per habitació a les demarcacions de Tarragona i Lleida i a les Terres de l’Ebre.

Preus en augment

Segons les dades de l’Agència de l’Habitatge del segon trimestre de l’any, els preus continuen augmentant i tensionant diferents zones del territori català. Barcelona es posiciona com la ciutat més cara, amb un lloguer que costa, de mitjana, 1.193,41 euros al mes. Si revisem municipis propers a Terrassa, podem observar que Matadepera (1.171 euros), Sant Cugat del Vallès (1.419 euros) o Sant Quirze del Vallès (925 euros) són alguns dels municipis amb lloguers més alts. Cerdanyola (816 euros), Sabadell (785 euros), Castellbisbal (750 euros) o Castellar (729 euros) han reduït lleugerament els preus.

Noves ajudes de la Generalitat als joves per pagar el lloguer
To Top