Terrassa

Suport als conductors per aconseguir la gratuïtat a la C-16

El nou servei gratuït, que requereix el registre de les matrícules dels vehicles a la web d’Autema, es posarà en marxa el 4 de novembre

El Consell Comarcal del Bages posarà en marxa un nou servei gratuït de suport als conductors que es vulguin beneficiar de la gratuïtat de l’autopista C-16, entre Manresa-Terrassa a partir del 4 de novembre.

El registre de les matrícules dels vehicles ja s’ha obert a través de la pàgina web d’Autema i es pot fer telemàticament, però des de la institució s’ofereix un servei presencial per a totes aquelles persones que tinguin dificultats o dubtes en el moment de fer el tràmit. Autema demana que cada conductor tingui un dispositiu VIAT gestionat a través de l’entitat bancària o bé es descarregui l’aplicació gratuïta Satelise per beneficiar-se de la gratuïtat.

El president del Consell Comarcal del Bages, Eloi Hernàndez Mosella, diu que és un “avenç històric pel que fa a la possibilitat d’utilitzar l’autopista de manera gratuïta i universal” i es compromet a posar “totes les facilitats per fer més accessible el registre”. Hernàndez reivindica la feina feta des del Consell Comarcal del Bages per aconseguir la gratuïtat de l’autopista que “té molt a veure amb la línia estratègica d’establir mesures que ajudin a descongestionar el trànsit de la C-55, a millorar la mobilitat de tota la comarca i afavorir la competitivitat de les empreses del territori”.

A partir del 4 de novembre, la C-16 serà gratuïta entre setmana per a tots els viatges d’anada i tornada realitzats en un màxim de 24 hores en dies feiners. El Consell Comarcal del Bages confia que aquesta mesura alleugi considerablement la congestió de trànsit a la C-55 i millori els temps de desplaçament per a milers de residents de la Catalunya Central, així com els veïns del Vallès.

Suport als conductors per aconseguir la gratuïtat a la C-16
To Top