Ahir i Avui

Dues noves plantes sobre el garatge

Carrer de Sant Ignasi (1992-2024)

Aquest carrer que recorda a un sant, de nom real Iñigo López de Loiola, fundador de la Companyia de Jesús i oficialment conegut com a Sant Ignasi té 80 metres d’allargada. Aquestes dades, probablement, casarien més en una secció del passat estiu a aquest mateix diari, però no fan cap nosa tampoc a aquesta, que com sap tothom és diària. I els que no ho sàpiguen, llegint aquestes línies, ara ja ho saben.

Foto: Ricard Domènech/Arxiu Diari de Terrassa i Èric Serrano

Fetes les presentacions, és el moment de contraposar les dues imatges que, al capdavall, és l’objectiu últim d’aquest espai. D’entrada, l’edifici principal o el seu estat a la fotografia del passat té moltes similituds amb la més actual, fins i tot l’alarma que es pot veure que, és possible, sigui d’una marca diferent.

A la instantània més antiga, però, es veu un detall que les diferencia. Es va fer l’any 1992 i ha plogut des d’aquells temps olímpics. A la foto de 2024 podem comprovar que, a la part dreta, es va aixecar una nova construcció que contrasta amb l’escena pretèrita.

Porta d’accés

Hi havia el que s’endevina com una porta d’accés a un garatge, que continua en el seu lloc, però amb l’afegit que, a sobre, es van edificar un parell de plantes noves. És a dir, que l’immoble va créixer. No ha de sorprendre perquè és una situació que passa en moltes ocasions.

El carrer, més o menys, manté la seva idiosincràsia. Tampoc es veu un tros que generi molta controvèrsia, és una part i poc més. Els detalls ja s’han comentat i, per tant, és hora d’anar acabant l’article.

To Top