Terrassa

Terrassa se suma al Dia Mundial del Dol Perinatal

Lectura de manifest i façana consistorial amb il·luminació blau i rosa

Moment de l’acte institucional a Terrassa / RAFEL CASANOVA (BCF)

Terrassa es va sumar aquest dimarts al Dia Mundial del Dol Gestacional, que vol recordar i donar suport a les famílies que han patit aquestes pèrdues.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va assistir a l’acte institucional, que es va celebrar a l’atri de l’Ajuntament, al raval de Montserrat, i va incloure la lectura d’un manifest a càrrec de Kandy Guerrero, presidenta de l’Associació Els Dols de Terrassa. La commemoració va contemplar també la il·luminació de la façana de l’edifici consistorial amb llums de color blau i rosa.

El dol gestacional, perinatal o neonatal fa referència a les pèrdues que tenen lloc durant l’embaràs, el part o pocs dies després del naixement.

Recordar i honorar

El Dia Mundial del Dol Gestacional, Perinatal i Neonatal se celebra arreu el 15 d’octubre amb una pretensió simbòlica clara. Té l’objectiu “de recordar i honorar aquestes pèrdues i retre homenatge a les famílies que les han sofert”, assenyala l’Ajuntament de Terrassa. Es calcula que entre el 10 i 20% dels embarassos confirmats acaben durant el primer trimestre de l’embaràs, una realitat sovint invisibilitzada a casa nostra i que constitueix encara un tabú social.

En l’acte de dimarts al Raval van participar també el tinent d’alcalde d’Acció Social, Participació i Qualitat Democràtica, Noel Duque; la regidora de Salut, Laura Rivas, i d’altres membres de la corporació local.

To Top