Consultant la previsió del temps la Meteocat, sembla que aquesta setmana necessitarem ajudar-nos del paraigua. Bé, tot sigui això: no oblidis agafar-lo abans de sortir de casa… i fes ruta per les galeries i sales d’art terrassenques!
I és que la “rentrée” del curs artístic acostuma a ser un moment de molta programació. Al Museu Tèxtil, per exemple, empalmen dos diumenges seguits de sengles inauguracions (la segona, aquest diumenge a les 12 hores, amb “Nines i Moda”). Si esteu ociosos, divendres a les 19 hores també podreu anar a l’acte d’estrena de “Marges”, al Corralito.
Sala Paüls, LaFACT…
Podeu seguir la ruta per exposicions ja estrenades, com la de Jordi Figueres a la sala Paüls. A més, la galeria organitza la seva tertúlia artística mensual el proper 24 d’octubre, al Bar Culla, amb la xerrada de l’historiador Josep Puy sobre l’exili terrassenc.
A més a més, a LaFACT Cultural trobareu les escultures de Donato Savin; així com la mostra col·lectiva de l’Associació de Col·leccionistes de Terrassa. I en espais més informals com bars i restaurants, no deixeu de passar per Bar Cal Felip (Sónia López Caurel), la Casa Baumann (Ene Martirena) i la cafeteria Silencis (David Millán).
SALA MUNCUNILL
20 anys de l’estudi run design i prossegueix l’arxiu ltbiq+
La Sala Muncunill mostra actualment l’exposició “Notes al peu”, que repassa més de 20 anys de projectes de l’estudi Run (el qual està coliderat pel matadeperenc Xavi Roca). “Les notes al peu ens permeten posar context, citar, parlar de les eines, els materials, els processos i els descobriments col·laterals, també ens permeten citar, matisar, esmenar, opinar o fins i tot contradir. Refugi d’allò menor i marginal”, sostenen.
També s’exposa “Cossos invisibles. Arxius desplaçats”, de Montse Carreño i Raquel Muñoz, dins del cicle anual “Permafrost” (sobre identitats LGTBIQ+).
MUSEU TÈXTIL
Des d’“Anudar-Anidar”, fins a la gran mostra de nines que inauguren aquest diumenge
L’artista Ana Milena Gómez va inaugurar diumenge l’exposició “Anudar – Anidar”, que es podrà veure fins al 16 de gener a l’“Espai Zero” del Museu Tèxtil. Són un conjunt de peces tèxtils (teixits en baix lliç, brodats amb diverses tècniques) que dialoguen amb el dibuix, la pintura, la tinta i que manifesten el paral·lelisme existent entre “tèxtil” i “text” pel que fa a l’entrellaçat de fibres i paraules.
A més, aquest diumenge, 20 d’octubre, el Museu Tèxtil torna a acollir novetats. I és que inaugura la mostra “Nines i moda”. La inauguració serà a les 12 hores. I a les 12.30 hores es farà la presentació de l’Espai Creació, amb dissenys d’Antonio Mach i fotografies de Guillem Medina…
Amics de les Arts
Aquarel·les d’Anna Masana, cartells de Matadepera i dibuixos fantàstics
Actualment, es poden veure tres exposicions a Amics de les Arts i Joventuts Musicals. Per una banda, a la sala Salvador Alavedra, es troba la mostra “Aquarel·les”, d’Anna Masana. L’artista egarenca va començar a dedicar-se a la creació artística de l’aquarel·la ja de gran. Es pot visitar de dimarts a diumenge, de 18 a 20 hores (fins al 31 d’octubre).
En segon lloc, la Sala Cúpula acull la mostra “El Pla, espai d’art”. Es tracta d’un conjunt de cartells d’El Pla (el Centre d’art contemporani de Matadepera, que és gestionat pel Col·lectiu d’Art de Matadepera).
Finalment, la sala Piano del bar de l’entitat acull dibuixos de personatges fantàstics, tot coincidint amb la imminent marató Les 12 hores fantàstiques.
MNACTEC
Gaudí a l’antic Manicomi de Sant Boi de Llobregat i l’experiment “teixim relats”
L’exposició “El jardí invisible de Gaudí” dona a conèixer un conjunt arquitectònic desconegut de l’arquitecte català Antoni Gaudí (Reus o Riudoms, 1852 – Barcelona, 1926) dins dels jardins de l’antic Manicomi de Sant Boi de Llobregat. Es podrà veure fins a l’1 de desembre.
A més, el MNACTEC també mostra la segona càpsula del muntatge creatiu “Teixim relats”, un projecte que aborda i fa qüestionar al visitant el present i el futur de la indústria tèxtil catalana de forma reflexiva i experimental. Fins al 19 de gener de 2025.
Centre Excursionista
Les fotografies de la Maurina dels anys seixanta
El Centre Excursionista inaugura una mostra de fotografies inèdites i d’Edmon Aymamí, en les quals es mostra la quotidianitat dels anys seixanta en la Maurina, un barri autoconstruït per veïns migrats. Es pot veure fins al 31 d’octubre.
A més, el Centre Excursionista acull avui la conferència: “Ja soc bussejador. I ara què?”, amb 150 diapositives sobre les opcions amb el títol de busseig.