Gent de Terrassa

“Els que es guanyen la vida aquí amb els còmics, treballen per a fora”

/ NEBRIDI ARÓZTEGUI

Dani Zarzuelo, dibuixant de còmics

Es va formar com a enginyer industrial, tot i que primer va provar Arquitectura, i quan va començar a treballar “vaig entrar en una empresa d’enginyeria i per coses del destí vaig acabar fent desenvolupament web”. Actualment, es dedica a dissenyar webs, però treballa pel seu compte. Paral·lelament, de sempre s’ha dedicat també a dibuixar i Paral·lelament soc dibuixant, sempre m’ha agradat molt dibuixar i afirma que “porto un fotimer d’anys fent còmics a nivell amateur”.

Llegir còmics sempre li ha agradat i els seus avis li compraven exemplars de Superlópez, el seu personatge preferit. “Tinc encara els còmics aquests a casa, llegits i rellegits”, apunta. Quan va entrar a la universitat, amb uns amics, van començar a fer un fanzín, “Lola Ketal” i, arran d’aquesta experiència, va començar a col·laborar “amb gent que s’autoeditaven els seus còmics”. També ho fa amb els seus, perquè no és fàcil entrar en les editorials.

Comenta que hi ha força públic interessat en els còmics, però és complicat viure d’això. “Els que es guanyen la vida dibuixant còmics aquí, tots treballen per a fora”, manifesta. “La venda en els quioscs ha baixat” i molt producte arriba de fora, dels Estats Units o del Japó. “El còmic també s’utilitza a les aules, però és molt costós i necessites molt de temps”, diu.

Amb un amic de Saragossa, el José Antonio, que és guionista, “fem còmics junts. Tenim un personatge que es diu Little Rena, de fantasia heroica. És una mena de Conan en versió femenina”.

To Top