Comarca

Les condemnades per tallar els FGC recorreran contra la sentència

Centenars de persones donen suport a les set activistes

Centenars de persones van protestar a Sant Cugat / ACN

Centenars de persones es van concentrar dijous al vespre davant l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a Sant Cugat del Vallès per mostrar el seu suport a les set activistes condemnades a un any i mig de presó per tallar les vies durant la vaga del 8-M de 2018. Les activistes, que van fer lectura d’un manifest, van qualificar de “vergonyosa” i “desproporcionada una sentència que “ataca el moviment feminista”. “Tot i la condemna, ens sentim orgulloses d’un acte que era legítim i necessari”, van assegurar. Al seu torn, l’advocada Laia Serra va anunciar que presentarà un recurs d’apel·lació a l’Audiència Provincial de Barcelona confiant “en un criteri jurídic més just”.

Al crit de “Tenim vuit mil motius per seguir lluitant”, mig miler de persones es van concentrart a Sant Cugat l’endemà de fer-se pública la sentència, “la més dura contra el moviment feminista dels últims anys”.

Durant la protesta, dues de les activistes condemnades van llegir un manifest que va rebre el suport de 150 entitats i col·lectius socials. En ell, es va deixar clar que la condemna imposada és el preu posat per la jutgessa contra una acció “totalment legítima i necessària”. Una acció de la qual es van mostrar “orgulloses” en estar convençudes que “sense drets polítics no es podrà avançar”.

Abans, en declaracions als mitjans de comunicació, Anna Sala, una de les activistes condemnades, va reconèixer que han rebut la sentència amb “sorpresa” perquè qualsevol que no fos l’absolució era del tot desproporcionada. “Un any i sis mesos per baixar a les vies i desplegar una pancarta durant una vaga general convocada és una pena desproporcionadíssima”, va afegir.

To Top