Comarca

Rubí estrena la policia de proximitat

La nova unitat té com a objectiu millorar el contacte amb la comunitat

La presentació de la policia de proximitat / Ajuntament de Rubí

Rubí ja té policia de proximitat. Aquest divendres s’ha implementat la nova unitat, formada per dos comandaments i quatre agents. L’objectiu? Millorar el contacte amb la comunitat i la coordinació amb la resta de serveis municipals implicats en la convivència amb un tracte basat en la interlocució constant amb la ciutadania.

Els quatre agents que formen part d’aquest embrió de la unitat són en Nair, en José, l’Ivan i en Sergio i estaran coordinats pel sergent Ivan i el caporal Manuel. La nova unitat aproparà el cos de seguretat a la ciutadania i avançarà en la proactivitat de la feina policial. La policia de proximitat es basa en el contacte proper i constant amb la ciutadania i té en compte les seves necessitats, inquietuds i demandes.

“Amb la policia de proximitat guanyem en prevenció, col·laboració, presència i mediació. Ens avancem als fets delictius, fomentem la convivència i donem millor resposta a les diferents necessitats de la ciutadania, des de l’acció comunitària”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, durant la presentació de la nova unitat.

Martínez ha posat exemples concrets. Des de la formació de certs col·lectius amb consells preventius sobre possibles delictes, a l’increment del control de certs establiments que incompleixen la normativa passant per la detecció precoç d’un conflicte entre veïns –evitar que el soroll d’unes obres acabi en una baralla–.

To Top