Diners

Vytrus preveu superar enguany el milió d’euros en R+D+I

La biotecnològica de Terrassa espera continuar creixent per sobre de la tendència del sector en el segon semestre de l’any i aconseguir unes xifres rècord en termes de vendes i resultats

Vytrus compta en la seva seu de Terrassa amb 1.400 m² d'instal·lacions destinades a producció, recerca, magatzem i oficines corporatives

El seu director financer i membre del consell, Jordi Rovira, detalla també que la inversió en capex o despesa de capital es mantindrà en línia amb allò executat en el primer semestre, quan ha estat de 85.000 euros.

L’informe financer semestral i d’auditoria presentat aquesta setmana confirma les xifres que l’empresa ja va anunciar al juliol en un avançament de resultats, aleshores encara no auditats. En la primera meitat de l’any, Vytrus va assolir una xifra de negoci de 2,50 milions d’euros, en comparativa amb els 1,95 milions del primer semestre l’any anterior, la qual cosa suposa un augment d’un 28%, i un ebitda de 0,99 milions pels 0,71 del mateix període del 2023.

Pel que fa a la seva posició financera, Vytrus té previst continuar augmentant la seva generació de “cash flow” brut, així com reduir el seu deute financer brut en el segon semestre del 2024, situant-se per sota dels 2,5 milions d’euros i mantenir les “excel·lents” ràtios de solvència i endeutament dels primers sis mesos de l’any, indiquen.

Des de l’empresa asseguren que en els pròxims mesos, Vytrus continuarà treballant en el desenvolupament de la seva estratègia inorgànica, per accelerar la seva transformació en un grup multitecnologia que ofereixi un ampli ventall de solucions biotecnològiques i amb capacitat comercial renovada per arribar a un major nombre de clients.

La companyia espera una evolució del mercat dermocosmètic lleugerament més moderada que en el primer semestre
de 2024. “Els bons resultats dels primers, ja nou mesos de l’any, conviden al tancament de carteres i a la consolidació de resultats”, precisen.

En el pla macroeconòmic, les recents baixades de tipus d’interès de les principals economies del món poden suposar un estímul al consum i a dinamitzar encara més el sector, sostenen. No obstant això, creuen que la situació geopolítica derivada de la guerra a Ucraïna i el conflicte bèl·lic a Orient Mitjà poden generar incertesa en el sector sobre el llançament de noves línies per part dels “key players”.

“En el cas particular de Vytrus, l’estat actual dels projectes amb els quals treballem des de fa temps, així com la cartera de comandes en curs, ens han de permetre continuar creixent clarament per sobre de la tendència del sector en aquest segon semestre de 2024 i aconseguir de nou unes xifres rècord en termes de vendes i resultats“, exposa Rovira.

Vytrus preveu superar enguany el milió d’euros en R+D+I
To Top