Gent de Terrassa

“El rap ajuda la gent a expressar-se i a treure les seves emocions”

/ NEBRIDI ARÓZTEGUI

Pelo8, raper

Es dedica a “rapejar” des de fa sis anys. “El rap per a mi és una forma d’expressió, que ajuda la gent a expressar-se, i a treure les seves emocions quan estan afectats” per problemes o dificultats, manifesta, i afegeix que “a mi m’ajuda a desenvolupar la consciència i, per a mi, també és teràpia i, en moments tristos, m’ha fet sortir de les angoixes”.

Primer va començar escrivint lletres, en es quals parlava de “com transmet l’alegria a la gent, com transmet la passió, com veiem el món amb els nostres ulls i com veu la gent el món des de diferents perspectives”. No obstant això, també li agrada improvisar i anar a sessions de micros oberts i diu que està vinculat a Raplegats, el col·lectiu que fomenten el rap en català, entre altres objectius. Li agradaria gravar algun disc, i té pensat que parlaria de temes com “les capacitats diverses, la desigualtat o del col·lectiu LGTBI”.

Es considera una persona “de molta d’interacció social, i ajudo qui puc ajudar i sempre soc molt optimista”. El seu nom és Pere Sangrà Carreras, però artísticament es fa dir Pelo8. “Un dia estàvem improvisant i em van dir, Pere, cantaràs? I em va sortir Pelo8 i, a partir d’aquí, em vaig quedar amb aquest nom”, recorda. És molt aficionat a la filosofia, que considera que “desperta consciències” i que “ajuda a millorar l’estat mental de les persones”.

És d’origen brasiler i, quan tenia sis anys, el van adoptar. “Porto de Terrassa des del 2002 i visc en un pis de Prodis tutelat”, assenyala. I està fent un curs d’auxiliar de monitor de lleure.

To Top