Cultura i Espectacles

Ramon Madaula, ara com a director

El santcugatenc escriu i dirigeix la comèdia “El tigre”, que es podrà veure a la Factoria Cultural aquest diumenge (18 hores)

David Olivares i Mercè Martínez, durant un assaig d’“El tigre”

Torna Ramon Madaula a Terrassa, si bé en aquesta ocasió no serà per pujar a l’escenari. Més aviat es quedarà entre bambolines, ja que en aquesta ocasió exerceix de dramaturg i director de l’obra.
Es tracta d’“El Tigre”, una comèdia interpretada per Mercè Martínez i David Olivares. Aquest darrer actor ja va estar a Terrassa fa pocs mesos, tot protagonitzant “M’entens o t’ho explico” al Teatre Alegria, on va fer la pre-estrena. Olivares, en tot cas, és un reconegut imitador per les seves aparicions al programa humorístic “Polònia” (de TV3).

De fet, sota el lema “La felicitat és un mal vici”, es desenvolupa aquesta comèdia protagonitzada per un reconegut especialista en desenvolupament personal -altrament dit ‘coach’- que s’ha de fer unes fotografies per un suplement dominical. L’altra protagonista és la fotògrafa encarregada del reportatge que està passant per un mal moment personal. El coach intenta transmetre-li positivitat amb tota mena de receptes motivacionals, ella és molt incrèdula. “Soc addicte -ho confesso- a xerrades motivacionals de YouTube. Segueixo neuro-científiques, psicòlegs, nutricionistes, coachs… Parlen amb convicció i dades. En la majoria de casos no diuen bestieses”, sosté Ramon Madaula.

“La idea de fer ‘El Tigre’ em va néixer d’un estudiós de la felicitat que no sabia ser feliç”

“Aconsegueixen fer-me creure que hi ha alguna cosa que hauria d’estar fent, i que no faig. Aleshores jo, obedient, m’hi aplico: faig els exercicis i les receptes que prescriuen”, afegeix Madaula.

Com sorgeix?

I prossegueix: “Per circumstàncies familiars vaig conèixer un estudiós de la felicitat nord-americà. L’home té llibres escrits i fa xerrades pel món sencer divulgant la fórmula de la felicitat. Un dia, amb confiança, em va confessar que ell no era feliç. Li vaig agrair la confessió; em va tranquil·litzar. L’home sabia científicament com ser feliç, però no era capaç d’aplicar-s’ho. L’èxit aconseguit divulgant la fórmula de la felicitat no el deixava ser feliç. Vivia espantat. D’aquí em va néixer la idea de ‘El tigre’”.

Ramon Madaula, ara com a director
To Top