Terrassa

22a posició per als Castellers de Terrassa al Concurs de Castells

Més de 350 blauturquesa es van desplaçar fins a Tarragona, entre castellers habituals de la colla i acompanyants

Els Castellers de Terrassa van aconseguir la 22a posició a la XXIX edició del Concurs de Castells, l’espectacle casteller més gran del món. Més de 40 colles es van desplaçar a Tarragona per sumar-se a la convocatòria.

Els Castellers van aconseguir mobilitzar més de 350 persones, entre castellers habituals de la colla i acompanyants. Des de l’organització destaquen que “estem molt contents, vam fer la millor actuació de la temporada, tot i no haver estrenat cap castell”. Els blauturquesa van obrir plaça amb el 2d7, un castell amb què asseguren que “es va demostrar la feina feta a l’assaig”. Van atacar en la segona ronda amb un 4d8, un pilar que ja van desmuntar a la Diada de l’Avi Emili, i a la darrera ronda es va optar per un 5d7. Els tres castells es van disputar en ronda conjunta amb altres colles. La jornada la van finalitzar amb un pilar de 5 de comiat. Mostren satisfacció, “vam aconseguir descarregar-ho tot, per nosaltres és molt important no caure”.

Els blauturquesa asseguren que “vam imposar el seny abans que la rauxa” en la selecció dels castells. Es plantejaven atacar amb un 3d8, castell mai descarregat per la colla al concurs, o un 2d8 amb folre. Expliquen que “és una plaça complicada per estrenar castells, tant pels nervis de la colla com per la dinàmica del concurs, ja que es fan castells simultanis”. Van posar en comú la idea de perfeccionar els castells pendents per portar-lo a plaça a les properes diades programades.

El pòdium del Concurs va estar format pels Castellers de Vilafranca en primera posició, la Colla Vella dels Xiquets de Valls en segona i la Colla Jove de Tarragona en tercera.

22a posició per als Castellers de Terrassa al Concurs de Castells
To Top