Terrassa

El projecte de simulació del CST assistirà al Serious Games Lab

Recents estudis han validat la simulació com un mètode eficaç per aconseguir una millor formació educativa

El Consorci Sanitari de Terrassa (CST), ha estat seleccionat com una de les tres organitzacions que participarà en la segona edició del Serious Games Lab, gràcies al seu projecte de simulació Lliga CST-Sim. Aquesta innovadora idea es basa en una competició entre equips, formats per residents i professionals del CST, que competeixen posant-se a prova en àrees com el maneig del pacient greu, el suport vital avançat o la reanimació cardiopulmonar.

El CST disposa d’una unitat encarregada de desenvolupar l’aprenentatge a través de la simulació, recreant un context en el que s’imita una realitat de l’entorn clínic per entrenar procediments, la presa de decisions i el pensament crític, tant entre els futurs professionals com el personal del CST.

Recents estudis han validat la simulació com un mètode eficaç per aconseguir una millor formació educativa, i és una realitat que és una eina que es troba en creixement, ja que s’ensenyen habilitats tècniques i no tècniques amb una alta fidelitat, fet que permet millorar la seguretat i la qualitat de la cura del pacient, al mateix temps que es fomenta el treball en equip, el lideratge i la comunicació eficaç.

En la simulació, els alumnes formen part activa de la pràctica formativa en un entorn segur, ja que les accions no es realitzen amb veritables pacients, sinó amb actors i actrius, sovint altres professionals, estudiants o maniquins. Es permeten errors sense conseqüències reals, amb l’objectiu final de millorar la qualitat assistencial dels usuaris, prevenint que aquests errors es produeixin en el futur.

Serious Games Lab és una iniciativa de la consultora d’innovació oberta Península, així com de la incubadora GameBCN, i compta amb el suport de la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital de la Generalitat de Catalunya i de la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’ICS. Enguany s’han presentat 18 projectes provinents d’arreu del món.

To Top