Diners

Seaya Andromeda adquireix una participació majoritària de Bike Ocasión

L’empresa terrassenca de compravenda de bicicletes de segona mà acaba d’aterrar a Alemanya

/ Alberto Tallón

Seaya Andromeda ha invertit en l’empresa terrassenca de compravenda de bicicletes de segona mà reacondicionades Bike Ocasión per accelerar la seva expansió europea. El fons de capital risc especialitzat en digitalització i tecnologia per a la sostenibilitat, de la gestora de “venture capital” i “private equity” Seaya, ha adquirit una participació majoritària del voltant del 70% de la societat egarenca per un import que no ha transcendit.

En un comunicat, expliquen que aquesta inversió forma part de l’estratègia de Seaya Andromeda (que recentment ha aixecat uns 300 milions d’euros d’inversors com Iberdrola, Nortia, Santander, BNP Paribas, Next Tech-ICO i BPI) per expandir la seva presència en el sector de l’economia circular i la mobilitat sostenible i consolidar la companyia com un referent a Europa.

“Amb la injecció de capital i l’experiència de Seaya en models de negoci similars com Clicars, l’empresa busca accelerar la seva expansió a nous mercats europeus, continuar expandint la seva presència a Espanya amb l’obertura de botigues (començant el 2025 amb una botiga de gran grandària a Madrid), continuar el procés de digitalització, augmentar les capacitats de recondicionament en el seu taller i ampliar el seu catàleg de productes”, detallen en el comunicat.

Aterratge a Alemanya

L’operació coincideix amb un nou pas de Bike Ocasión en el seu procés d’internacionalització. La firma, que és present a l’Estat espanyol des del 2015, opera sota la marca Zyclora en els mercats europeus, amb presència a França des de finals del 2022 i a Itàlia des del 2023. Ara suma un nou país: Alemanya.

La companyia terrassenca va aterrar al mercat germànic el tercer trimestre d’enguany, ampliant el seu àmbit d’activitat. Des de l’empresa expliquen a Diari de Terrassa que han decidit estendre’s a aquest territori “per la tradició ciclista que té, el coneixement del mercat sobre el producte de segona mà i la mida del mateix mercat”. Havent-hi començat a operar tan recentment, asseguren que no han definit un objectiu de vendes per a aquest 2024.

Bike Ocasión, amb seu a la carretera de Castellar, compta actualment amb una plantilla que supera les 50 persones en uns 3.500 metres quadrats d’instal·lacions més botiga.

L’empresa va néixer l’any 2015 i el 2022 va ser adquirida pel fons Taurus Capital, especialitzat en l’adquisició de petites i mitjanes empreses i que ara mantindrà al voltant d’un 30% de la societat. Asseguren que des d’aleshores, quan eren una mica menys de 20 persones, han anat ampliant plantilla constantment i que estan en “contractació constant depenent de les necessitats operatives”.

Entre 12 i 13 milions d’euros de facturació

Amb més de 15.000 bicicletes venudes des dels seus inicis i 1.000 bicicletes úniques en inventari, van tancar l’exercici 2023 amb una facturació propera als 10 milions d’euros i més de 6.000 bicicletes venudes. “L’ajustament de preus de les bicicletes noves és molt sever des de fa més d’un any”, indiquen. Tot i això, afirmen que estan creixent “a pesar d’aquesta circumstància de mercat” i per a aquest 2024 tenen la previsió d’assolir entre 12 i 13 milions d’euros de xifra de negoci.

“Estem il·lusionats amb aquesta nova fase unint forces amb Seaya Andromeda, un soci que comparteix la nostra visió de fer que el ciclisme sigui més accessible i sostenible, i que aporten la seva experiència en empreses amb models de negoci basats en la circularitat”, manifesten els coCEOs de Bike Ocasión, Juan Carretero i Borja Mesonero-Romanos.

“A Andromeda estem compromesos amb fer costat a empreses que tenen un impacte positiu. Veiem en Bike Ocasión una gran oportunitat per a liderar la transició cap a una mobilitat més sostenible a Europa a través de l’economia circular com ja vam demostrar a Clicars. Aquesta és la nostra primera inversió majoritària en aquest fons, demostrant la flexibilitat per realitzar transaccions amb diferents estructures tant en majoria com en minoria i a través d’ampliacions de capital o compra de participacions a accionistes existents”, destaca, per la seva banda, Carlos Fisch, soci a Seaya Andromeda.

“En els últims anys Bike Ocasión s’ha convertit en una de les principals companyies de ‘recommerce’ de bicicletes a Europa, sent present a Espanya, França, Alemanya i Itàlia, després d’haver impulsat significativament el creixement i la rendibilitat amb un enfocament omnicanal. Estem convençuts que en unir forces, podem ajudar a Bike Ocasión a afermar el seu lideratge i convertir-la en un referent global”, assenyala Borja Rosales, principal a Seaya Andromeda.

En l’operació també ha participat Carlos Rivera, cofundador de Clicars. L’emprenedor aportarà la seva experiència en la gestió i escalat de negocis en el sector de l’economia circular, per a consolidar Bike Ocasión com un referent en aquest mercat.

Seaya Andromeda adquireix una participació majoritària de Bike Ocasión
To Top