Terrassa

Compte enrere pel darrer enderrocament a Ca n’Anglada

Comença la tercera fase del projecte d’Esponjament de Ca n’Anglada, que es va iniciar l’any 2012, per enderrocar 204 habitatges

Ja s’han iniciat els treballs preparatoris per executar l’enderroc del darrer edifici inclòs en l’última fase del Projecte d’Esponjament de Ca n’Anglada, després d’haver realitzat els tràmits per expropiar els habitatges afectats. Es tracta del bloc amb escala al passatge Constància, número 2, i al passatge de la Previsió, número 1. 

Aquestes setmanes s’estan duent a terme els treballs preparatoris per l’enderrocament, que consistiran en destapiar, delimitar i tancar l’espai necessari per fer les obres, retirar la teulada de fibrociment, descarrerar tots els elements estructurals i garantir l’anul·lació dels subministraments dels habitatges.

L’enderrocament del bloc està previst que es porti a terme en un parell de mesos, una tasca adjudicada a l’empresa Hercal Diggers SL per un import de 205.413,58 euros. L’enderroc es realitzarà amb una pala excavadora giratòria sobre cadenes de 12 tn a 20 tn. Per evitar la pols, es ruixarà contínuament d’aigua tota l’obra. Primer s’enderrocarà l’entrebigat, sense debilitar les biguetes, i les parets de tancament es tiraran a terra un cop fet l’enderroc del cobert. El bloc està format per 20 habitatges (quatre per planta), distribuïts entorn d’un nucli d’escales i sense ascensor.

Un cop el solar estigui alliberat, es farà una urbanització provisional amb paviments, enllumenat i evacuació d’aigües de pluja. S’instal·laran columnes de llum, en substitució de les llumeneres de les façanes i es reposaran totes les zones afectades per l’actuació, així com els escocells trencats.

El projecte vol aconseguir la transformació urbanística de la part nord del barri, tot aconseguint reduir la densificació d’habitants en aquest barri per millorar les condicions de vida, ambientals i socials. Es va iniciar l’any 2012 gràcies al conveni signat entre el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i l’Ajuntament, amb una inversió de 17 milions d’euros finançada entre les dues entitats.

En finalitzar-se el projecte d’Esponjament del barri de Ca n’Anglada, s’hauran enderrocat nou blocs amb 204 habitatges i s’hauran reallotjat 147 famílies, una tasca a càrrec de l’Oficina d’Esponjament de Ca n’Anglada, tot buscant solucions als problemes individuals de les persones propietàries i residents. No obstant això, quedarà pendent d’executar els projectes d’urbanització definitiva dels quatre espais alliberats, pels quals caldria establir un nou conveni urbanístic entre l’Ajuntament i la Generalitat.

Compte enrere pel darrer enderrocament a Ca n’Anglada
To Top