Terrassa

La Fundació Impulsa beca 48 joves de Terrassa per estudiar FP

Els estudiants comptaran amb la complicitat de 30 mentors

Un total de 48 joves de Terrassa amb motivació però en situació de vulnerabilitat socioeconòmica podran estudiar Formació Professional aquest curs gràcies a la Fundació Impulsa. L’entitat beca enguany gairebé mig centenar de nois i noies a la ciutat, una xifra que a tota la comarca s’eleva fins als 61 joves amb una Beca Impulsa.

Els estudiants, un any més i com a part del Mètode Impulsa, comptaran amb la complicitat de 30 mentors perquè de forma voluntària els acompanyin en el seu pas per la Fundació Impulsa. Aquests esdevindran una persona clau, oferint-los tant suport acadèmic com contribuint al seu desenvolupament humà.

La fundació, originària d’Osona i que es va estrenar a Terrassa el curs 2021-22, segueixen comptant amb la col·laboració dels centres educatius per acompanyar als joves en el Mètode Impulsa i torna a comptar amb el suport de diferents entitats del territori perquè els joves puguin fer accions de voluntariat.

A nivell global, és a dir, arreu de Catalunya, la Fundació Impulsa becarà i acompanyarà a 335 joves en situació de vulnerabilitat socioeconòmica perquè puguin cursar un cicle de Formació Professional. En aquesta edició, comptarà amb la participació de prop de 250 mentors, els quals estaran acompanyats en tot moment per l’equip psicopedagògic de l’entitat, que fa un seguiment exhaustiu tan del jove, com de la relació de mentoria que s’estableix.

El curs 2024-25 comença amb la incorporació d’un nou territori, el Gironès, sumant ja un total de nou comarques on actua la Fundació Impulsa (Osona, Garrotxa, Berguedà, Moianès, Vallès Occidental, Bages, Baix Empordà, Anoia i Gironès).

La Fundació ofereix als joves un acompanyament integral: econòmic, a través del finançament dels estudis de Formació Professional; tecnològic, amb la donació d’un ordinador portàtil; humà, amb formacions transversals i el voluntariat a una entitat del territori; social, amb l’acompanyament d’una persona mentora, i laboral, amb orientació, formacions i estades formatives i inserció a empreses.

Els programes Impulsa es desenvolupen amb el suport d’una àmplia xarxa d’agents: més de 200 organitzacions impulsores formades per empreses, fundacions, administracions públiques i persones individuals, que contribueixen a fer possible el projecte. I també amb la col·laboració de centres educatius, entitats i voluntaris que participen del desenvolupament del Mètode Impulsa.

Novetat: reforç escolar

Com a novetat, aquest curs els joves que tinguin una major dificultat per a seguir el curs acadèmic, comptaran amb un reforç escolar per part de la Fundació, el qual ha de permetre garantir un bon seguiment dels estudis i donar-los les eines necessàries per assolir els resultats acadèmics esperats.

En els últims anys, l’entitat han incorporat algunes visites puntuals a empreses dins l’itinerari formatiu dels joves. I enguany, per reforçar encara més aquest vincle amb el mon laboral, s’oferirà als estudiants una visita mensual a alguna companyia. Aquesta activitat els permetrà apropar-se al seu futur professional i resoldre dubtes relacionats amb la seva sortida professional.

Aquest curs 2024-25, la Fundació Impulsa celebra 10 anys des del seu naixement. En tots aquests anys, l’entitat ha becat i acompanyat més de 650 joves, dels quals més d’un 80% s’han graduat d’un cicle d’FP, molt per sobre de la mitjana catalana, que se situa en un 50%. Per a commemorar l’èxit d’aquesta primera dècada, programaran diferents activitats al llarg del curs.

To Top