Diners

La Cecot presenta una nova guia per buscar feina a Terrassa

L’entitat recull i organitza els recursos d’orientació professional a la ciutat en el document “Anem per feina”

La guia "Anem per feina", promoguda per la Fundació Cecot Persona i Treball / Nebridi Aróztegui

La Fundació Cecot Persona i Treball, vinculada a la patronal Cecot, ha recopilat i organitzat bona part de les opcions disponibles per als ciutadans de Terrassa que busquen millorar les seves competències i trobar oportunitats laborals. Així, aquest dilluns, l’entitat ha presentat “Anem per feina“, una guia integral d’orientació professional dirigida als terrassencs. La idea d’aquesta nova eina és que permeti orientar les persones al llarg de la seva trajectòria laboral.

Es tracta d’un document d’una trentena de pàgines que recull els recursos i serveis de Terrassa i rodalia en els àmbits de l’ocupació, la formació, l’orientació i altres de relacionats. De fet, s’estructura en quatre eixos: formació i millora de competències; feina; orientació professional i formativa; i serveis de la ciutat. S’hi poden trobar, entre altres, recursos formatius tant per a persones aturades com treballadores, informació sobre formació reglada i no reglada, escoles d’adults, on i com aprendre català, homologació de títols o acreditació de competències, però també recursos per a la cerca de feina, informació sobre treballar a l’estranger o sobre optar per l’emprenedoria o l’autoocupació, el servei de primera acollida de Terrassa o els Punts d’Orientació Social de la ciutat. S’incorpora també un llistat d’empreses de selecció i un apartat sobre com la IA pot ajudar en la cerca de feina.

Pere Ejarque, coordinador del Servei d’Orientació Laboral de la Cecot, i Alba Rosa, tècnica en orientació laboral de la patronal / Nebridi Aróztegui

La guia neix d’una necessitat detectada des de l’Àrea d’Intermediació Laboral i Orientació de la Cecot. Segons han explicat aquest dilluns Pere Ejarque, coordinador del Servei d’Orientació Laboral de la Cecot, i Alba Rosa, tècnica en orientació laboral de la patronal, sovint les persones que acudeixen al servei no només cerquen una nova ocupació, sinó que requereixen assessorament en altres elements no estrictament laborals, però que hi estan estretament vinculats. “Molts cops, per millorar en ocupació i trobar una nova feina, s’ha de treballar en molts altres camps”, ha destacat Rosa. “Hem detectat que hi ha una certa desorientació, no només en el tema de la feina, sinó en general, en l’àmbit professional. Més enllà de saber què haig de fer per buscar una feina, moltes vegades la gent no sap com contactar amb l’administració, quina formació hi ha, a quines escoles d’adults poden anar, de quina manera poden homologar el seu títol, etc. I totes aquestes preguntes són les que intentem respondre amb aquesta guia”, ha explicat Ejarque.

“Anem per feina” és un document viu i des de la Cecot tenen la intenció de continuar treballant per ampliar i millorar la guia. Alhora, des de l’entitat fan una crida a les diferents institucions, centres, empreses i organitzacions de Terrassa i rodalia que s’hi vulguin sumar per donar a conèixer els seus serveis. “Hem de treballar en xarxa”, ha indicat Rosa.

La Cecot farà difusió de la guia a través dels seus canals digitals, web, xarxes socials i a través dels seus propis recursos. La idea és fer-la arribar també a altres institucions. “És una guia viva adreçada a la ciutadania, però pensem que també pot ser molt útil per a les persones que es dediquen a l’orientació”, ha assenyalat Ejarque

To Top