Esports

Més de 2.500 persones corren per la solidaritat en la Cursa Fanny Sallés

Raquel Parrado ha estat la primera en creuar la línia de meta, mentre que han completat el podi Ainhoa Montes i Elisabet Colomer

El Parc dels Catalans ha estat aquest diumenge al matí l’escenari de la desena edició de la Cursa Fanny Sallés, coneguda també com la cursa de les dones, organitzada per l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa. Amb un total de 2.635 participants, aquesta cita esportiva ha combinat un any més l’esport amb la solidaritat, consolidant-se com un dels esdeveniments clau del calendari atlètic de la ciutat. La cursa ha reafirmat la seva essència com un espai per a tothom, reunint persones de totes les edats i capacitats, demostrant que l’esport és un vehicle d’unió i salut per a la comunitat.

La cursa de cinc quilòmetres ha mantingut un recorregut tradicional, amb sortida i arribada al Parc dels Catalans, tot i que s’han realitzat petites modificacions en el traçat, com el canvi de sentit en la línia d’arribada. L’encarregada principal de donar el tret de sortida ha estat l’atleta egarenca Cristina Montesinos, que va participar en els darrers Jocs Olímpics de París, i que posteriorment ha completat el recorregut al costat dels participants. La seva presència ha estat un símbol de l’aposta de la cursa per promoure l’esport femení i per reconèixer figures rellevants del panorama esportiu de la ciutat.

En la categoria femenina, la guanyadora ha estat Raquel Parrado, del Club Esportiu Santvi (Sant Vicenç dels Horts), amb un temps de 19 minuts i 19 segons. Ainhoa Montes, de l’AT Cerdanyola, ha aconseguit la segona posició amb un temps de 19 minuts i 49 segons, mentre que Elisabet Colomer ha tancat el podi amb 19 minuts i 59 segons.

La guanyadora de la cursa, Raquel Parrado, creuant la línia de meta / LLUÍS CLOTET

Parrado ha compartit les seves impressions després de la cursa: “Fa un bon temps que només faig rutes de muntanya, però he decidit apuntar-me a la cursa de les dones amb unes amigues.” La guanyadora ha afegit que “les sensacions de la cursa han estat bones”, tot i que ha reconegut que “no és un recorregut ràpid, perquè la primera part és de pujada i, després, no recuperes aquest temps durant la tornada. Has d’anar fent.” Parrado continua sumant èxits a la seva trajectòria, que inclou un segon lloc a la Mitja Marató de Terrassa l’any 2012.

En la categoria masculina, la competència ha estat intensa i ha acabat amb un nou rècord de la cursa, establert per Dani Fernández, qui ha creuat la línia de meta en 15 minuts i 45 segons. Jan Isla ha arribat justament darrere seu, en segona posició, amb un temps gairebé idèntic, mentre que Victor Centeno ha completat el podi amb 16 minuts i 22 segons.

AMBIENT FESTIU

La jornada ha estat marcada per un ambient festiu i de germanor, amb participants de totes les edats i condicions físiques. Les imatges de somriures, aplaudiments i abraçades han confirmat la consolidació d’aquesta cita com una de les més esperades de l’any.

La cursa ha aplegat participants de totes les edats i condicions físiques / LLUÍS CLOTET

Durant la recollida de dorsals, s’ha fet entrega als participants de diferents obsequis, gentilesa dels patrocinadors de la cursa (Ametller Origen, Amenities Pack, centre dental Les Escoles). A més, com no podia ser d’una altra manera, les corredores i corredors han estat rebuts a la línia d’arrribada amb aigua i fruita fresca de temporada.

Com en les edicions anteriors, part de la recaptació de la cursa anirà destinada a la Fundació Oncolliga, amb l’objectiu de finançar projectes de suport psicosocial per a persones amb càncer i els seus familiars. L’entitat ha estat present durant l’acte i ha agraït el suport de tots els participants, organitzadors i patrocinadors.

La Cursa Fanny Sallés no només és un esdeveniment esportiu i solidari, sinó també un homenatge a una de les primeres dones periodistes esportives de la ciutat, fent una gran tasca per la promoció de l’esport. El canvi de nom de la cursa, que abans es coneixia com a “Cursa de les Dones”, ha estat un reconeixement pòstum a la seva tasca i a la seva influència en el món esportiu.

Amb més de 20.000 participants en les nou edicions anteriors, la cursa ha demostrat un creixement constant des de la seva primera edició. Malgrat això, la participació d’enguany, amb 2.635 corredors, ha estat una mica inferior a l’any passat (més de 3.000). Aquesta ha estat la darrera cursa puntuable del Circuit de Curses Activa’t 2024.

Més de 2.500 persones corren per la solidaritat en la Cursa Fanny Sallés
To Top