Diners

La Cecot premia la trajectòria professional de Joan Planes (Fluidra)

Els Reconeixements al Progrés Empresarial de la Cecot s’entregaran el pròxim 21 d’octubre durant la 29a edició de la Nit de l’Empresa

JOAN PLANES, FUNDADOR I PRESIDENT D'HONOR DE FLUIDRA

Joan Planes, fundador i president d’honor de Fluidra, rebrà el pròxim 21 d’octubre el Reconeixement Cecot a la Personalitat 2023 per la seva trajectòria professional. Així ho ha donat a conèixer aquest divendres la patronal, que enguany també premia amb els seus guardons anuals a les empreses i entitats terrassenques Mat Product & Technology, Azbil Telstar, Institut Industrial de Terrassa – Gremi Tèxtil, així com la matadeperenca Centres Mercè Torguet, la vallesana Gremi de la Fusta, Coca-Cola (Esplugues de Llobregat), Comexi (Riudellots de la Selva), Torrons Vicens (Agramunt) i l’Escola Ginebró (Llinars del Vallès).

Totes seran protagonistes de la 29a edició de la Nit de l’Empresa, que organitzarà la Cecot en poc més de dues setmanes a l’Auditori de Barcelona, on ja es van dur a terme les edicions del 2015 i del 2016. Enguany, l’organització preveu que acull aproximadament un miler de persones.

La distinció a la personalitat recau aquest any en Joan Planes, president del Consell d’Administració de Fluidra fins a 2015 i president d’Honor de Fluidra des de 2015. Nascut a Estamariu (Alt Urgell – Lleida) l’any 1941, va estudiar fins als 17 anys en el Seminari Conciliar de la Seu d’Urgell. Posteriorment, es va traslladar a Barcelona, on es va llicenciar en Enginyeria Industrial. En 1969, va cofundar l’empresa Astral, S.A. de Construccions Metàl·liques, que va dirigir i va fer evolucionar fins a l’actual Fluidra. A partir de 1972, va iniciar personalment el procés d’internacionalització de la companyia, la sortida a Borsa de la qual va liderar en 2007.

Fluidra és una empresa catalana d’equipament i de solucions connectades per a piscines i wellness. ha esdevingut una empresa internacional amb uns 7.000 empleats que treballen als centres de producció i a les delegacions comercials ubicats a més de 45 països a Europa, Amèrica del Nord, Austràlia, Àsia i Àfrica.

RECONEIXEMENTS

En total, es van presentar 38 candidatures per a l’edició d’enguany. D’una banda, Coca-Cola Europacific Partners ha estat distingit amb el premi a l’eficiència energètica i sostenibilitat.

Pel que fa al premi a la transformació digital, recaurà en mans de l’empresa industrial terrassenca Mat Product & Technology, que ofereix solucions de productes de tecnologia en l’àrea de seguretat passiva. També es premiarà en la mateixa categoria, però en el sector dels serveis, a l’empresa gironina Comexi, especialitzada en maquinària per a la impressió d’envasos flexibles.

L’empresa familiar amb una llarga tradició torronera, Torrons Vicens, serà reconegut al comerç innovador.

D’altra banda, la distinció a millor jove iniciativa empresarial anirà a parar a Centres Mercè Torguet (Matadepera), que ofereix atenció psicològica amb més de 25 anys d’experiència.

Mentrestant, el 9è reconeixement CaixaBank a la PIME responsable serà per a l’Escola Ginebró, situada a Llinars del Vallès. És una escola cooperativa, catalana i laica que imparteix formació des d’infantil fins a batxillerat i cicles formatius.

Per la seva part, el premi a l’empresa saludable, fora de concurs (el procés de selecció i votació ha anat a càrrec d’un comitè tècnic de Vítaly), reconeixerà la tasca de l’egarenca Azbil Telstar, qui ha donat la màxima puntuació per les seves accions de prevenció i salut laboral. La firma està especialitzada en el desenvolupament de solucions d’equips i serveis de procés asèptic per al sector farmacèutic i de les ciències de la vida.

També cal destacar el premi a l’impuls a l’associacionisme empresarial, que aquesta edició el rebrà l’Institut Industrial de Terrassa – Gremi Tèxtil i el Gremi de la Fusta.

Durant la Nit de l’empresa, la Cecot també reconeixerà la trajectòria de tres empreses centenàries: Editorial Clie (Viladecavalls), fundada el 1924, CASAS The Shoe Town, fundada el 1923, i la Companyia General Càrnia, fundada el 1920.

ADAPTACIÓ I INNOVACIÓ

La Cecot considera que, en l’actualitat, és més imprescindible que mai donar suport a aquelles empreses que es mantenen en constant adaptació als canvis de l’entorn, creixen, innoven i asseguren la continuïtat de la seva activitat diària. “Necessitem referents”, destaca Panés, “i els Reconeixements al Progrés Empresarial serveixen com a plataforma per donar visibilitat a empreses i equips que estan avançant en el desenvolupament de les seves operacions, alhora que poden inspirar altres organitzacions”. Panés també subratlla que la Nit de l’Empresa de la Cecot té l’objectiu de posar en valor la feina, el compromís i la contribució socioeconòmica que les empreses catalanes aporten al país. “És fonamental mantenir espais com aquest per recordar que l’activitat empresarial és una tasca col·lectiva i una responsabilitat compartida, clau per garantir els nivells de benestar que desitgem com a societat”, ha afegit.

L’entitat reafirma la seva aposta per l’àmbit energètic i tecnològic, mantenint com a objectiu la reducció d’emissions de carboni en qualsevol activitat econòmica o productiva relacionada amb l’esdeveniment. “Des que el 2022 vam ser la primera patronal d’Espanya i Catalunya en aconseguir el Certificat de 100% Neutre de Carboni, la reducció d’emissions s’ha convertit en un element essencial de qualsevol procés que desenvolupem”, explica Panés i l’any 2023, la comissió organitzadora va aconseguir disminuir en un 20,79% les emissions de CO2 respecte a l’edició anterior.

EL JURAT

El jurat dels Reconeixements al Progrés Empresarial d’enguany ha estat presidit per Xavier Panés, president de la Cecot, ha comptat amb Jaume Baró, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Marta Angerri, directora general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Maise Balcells, 2a tinenta d’alcalde i regidora delegada d’Indústria, Empresa, Emprenedoria i Legalització d’Activitats de l’Ajuntament de Terrassa, Javier Lafuente, rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Xavier Roca, director d’ESEIAAT-UPC, José Orihuel, cap de redacció de Catalunya a Expansión, Eduardo Magallón, redactor d’Economia de La Vanguardia, Albert Martín, cap d’economia del Diari Ara, Xavier Alegret, director d’ON Economia, Aleix Mercadé, periodista a El Economista, Elena Busquets, directora de Viaempresa, Marc Basté, director de Grup Edicions Premsa Local, Ninna Torres, presidenta del Cercle de Joves Empresaris, Sergi Artigas, president del Club Cecot Innovació i Tecnologia, Beatriz Rocamora, directora de Banca d’Institucions de CaixaBank a la Territorial Barcelona, Núria Burguera, directora de comunicació del Port de Barcelona, Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca, Pere Arch, director territorial de Vítaly, Georgina Robles, directora comercial d’eDiversa Group, Cristina Escudé, presidenta de Cecot Comerç, Núria Betriu, vicepresidenta de Cecot, Toni Palet, vicepresident de Cecot, Josep Maria Serena, president de la Comissió d’Energia de la Cecot.

Jurat de la 29a edició de la Nit de l’Empresa

To Top