Esports

Terrassa pedalarà per una bona causa

El Cycling Day (antic Spinning Day) celebra aquest dissabte la seva 15a edició a la Plaça Vella. L’activitat solidària, organitzada pel gimnàs Squash 4, presenta un nou format

/ LLUÍS CLOTET

Aquest dissabte, la Plaça Vella serà l’escenari del Cycling Day, una evolució de l’antic Spinning Day, organitzat pel gimnàs Squash 4. L’activitat, que enguany celebra la seva quinzena edició, comptarà amb la participació de quatre clubs esportius de la ciutat i tindrà un component solidari: recaptar fons per a l’Associació Sanfilippo de Barcelona, que treballa per lluitar contra les malalties minoritàries.

La jornada començarà a les 11 hores i comptarà amb un total de set sessions de ciclisme “indoor” que s’allargaran fins a les 20 hores. La Plaça Vella s’omplirà de bicicletes estàtiques. Exactament, en seran 75 en cada sessió.

Edició de l’Spinning Day de l’any passat / LLUÍS CLOTET

Enguany, el Cycling Day presenta un format totalment renovat. Segons explica el director del gimnàs Squash 4, Jordi Font, “ja no és l’Spinning Day, perquè aquest nom requeria que les bicicletes utilitzades per a les escoles participants tinguessin la marca ‘spinning’ registrada. En aquesta edició, encetem un nou format amb la participació de quatre clubs de la ciutat i un centre esportiu de Manlleu. Tots ells aportaran els seus propis usuaris”. Aquest canvi ha donat lloc a la participació del CD Terrassa, el Club Egara, l’Atlètic Terrassa i el CN Terrassa. També hi serà l’AMM Cycling de Manlleu.

Aquesta unió d’esforços ha fet que la participació, de moment, hagi crescut notablement, amb un total de 310 inscrits. Aquesta xifra supera amb escreix la dels anys anteriors.

El Cycling Day s’iniciarà a les 11 hores amb la sessió inaugural del CD Terrassa. A continuació, serpà el torn del Club Egara (12 hores) i l’Atlètic (13 hores) per després fer una aturada i continuar a la tarda. Precisament, en aquesta aturada “hi haurà un aperitiu per a tots els participants de les sessions del matí”, comenta Font. L’activitat es reprendrà a les 17 hores amb les sessions de l’AMM Cycling de Manlleu, el Grup CSM Automoció (18 hores) i el CN Terrassa (19 hores). Clourà la jornada a les 20 hores amb la sessió del gimnàs Squash 4, l’organitzador de l’esdeveniment.

Concentrar activitats

“Els anys anteriors, tant l’Associació Sanfilippo com nosaltres teníem la nostra pròpia activitat. Després de l’escassa participació de les darreres edicions, hem decidit concentrar-ho tot en un sol eseveniment”, apunta el director del gimnàs Squash 4. El centre esportiu terrassenc col·labora amb aquesta causa des de les primeres edicions.

A més de contribuir a una causa solidària, els participants tindran altres incentius. “Si algú s’inscriu a un mínim de tres sessions, tindrà un descompte de 3 euros per sessió”, subratlla Jordi Font.

Terrassa pedalarà per una bona causa
To Top