El BBVA insisteix que la paraula final sobre l’opa per adquirir la meitat del Banc de Sabadell correspon als seus accionistes. “Entenem que són els accionistes, els propietaris del banc de Sabadell, els que han de decidir en un moment determinat si l’oferta que hem llençat la consideren atractiva o no. Una cosa que pot semblar excepcional o que no és el normal, nosaltres entenem, que és normal i habitual”, ha manifestat el ‘country manager’ de l’entitat, Peio Belausteguigoitia, en un esmorzar col·loqui amb polítics i empresaris del Camp de Tarragona organitzat per la Fundació Gresol. Segons Belausteguigoitia, l’entitat resultant de la fusió podria aportar al sistema financer estatal 5.000 milions d’euros addicionals en crèdits.
“Són els accionistes del banc de Sabadell, els que han de decidir”
Belausteguigoitia ha clarificat que l’ajust de l’oferta fet públic aquest dimarts està pensat per ajustar les condicions a l’anunci del pagament de dividends per part de les dues entitats. “El dia que paguen dividend, totes les companyies baixen a la borsa. Justament, l’equivalent al dividend. Quan fas una equació de canvi ja ajustes que s’anirà modificant en relació del pagament de dividends per part de la companyia que fa l’oferta”, ha apuntat.
Dividends per a tothom
També el BBVA ha anunciat el pagament de dividends. Així, si els accionistes del Sabadell acceptessin l’oferta -amb un 50,01% dels suports-, a banda de l’equació de canvi estipulada, rebria els 0,29 euros que el 10 d’octubre rebran els accionistes de l’entitat compradora.
El directiu ha repassat les suposades bondats que suposaria l’operació per al sistema financer en general. En aquest sentit, ha xifrat en “més de 5.000 milions d’euros a l’any” els crèdits que podria injectar l’entitat resultant. També ha justificat, en el context de l’actual estructura empresarial mundial, la necessitat que la Unió Europea tingui entitats financeres entre les més importants de l’economia global.
Tampoc veu Belausteguigoitia inconvenients en l’àmbit de la competència o en el possible empitjorament de les condicions d’accés al finançament per part de les petites i mitjanes empreses davant d’un procés de concentració. Ha defensat que les últimes grans operacions de fusió a l’estat espanyol -Santander absorbint el Banc Popular i Banc Pastor, a més de Caixabank amb Bankia-, no haurien suposat resultats negatius per a la competència en general.