Terrassa

Quatre coses que ja sabem del Nadal a Terrassa

El tobogan constitueix, de moment, la novetat més destacable

Usuaris a la pista de gel en la darrera campanya / ALBERTO TALLÓN

L’Ajuntament vol crear una campanya nadalenca peculiar, un Nadal amb segell inequívocament terrassenc que contribueixi a la diferenciació i la singularitat de Terrassa en aquesta època. Per aquesta raó el consistori va argumentar el fitxatge d’un assessor extern, nomenat el febrer passat. Desgranem quatre dels reclams de la propera temporada de Nadal que ja han transcendit. De moment, predominen les apostes tradicionals, d’altra banda inexcusables, com l’avet, l’enllumenat o els trenets, però enguany tindrem tobogan a més de pista sintètica de gel. I de moment, la inversió frega els 645.000 euros entre els quatre projectes.

L’avet de 12 metres al Raval

La instal·lació de l’avet tradicional al raval de Montserrat costarà 16.390 euros. El projecte va ser licitat el 4 de setembre i sols una empresa, Can Jover Cultius SA, s’ha presentat al concurs, el termini del qual acabava el 20 de setembre. El contracte inclou el transport, les bases de formigó com a suport, el certificat d’un arquitecte i la retirada i compostatge de l’arbre. La durada del contracte és de dos mesos L’avet, que ha de tenir 12 metres d’alçada, ha d’estar col·locat al Raval, com a molt tard, el 14 de novembre. Abans, l’empresa adjudicatària haurà de presentar una etiqueta per demostrar el conreu “sostenible” de l’arbre.

L’arbre es tornarà a instal·lar al Raval / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Pista de patinatge i un tobogan

De gairebé 129.241,31 euros és el pressupost total per a la instal·lació en règim de lloguer d’una pista sintètica de patinatge i d’un tobogan al Vapor Gran. La convocatòria per a aquests serveis, que acabarà el 16 d’octubre, ja indica que es tracta de dues propostes “per tal de dinamitzar la campanya de Nadal 2024-2025”. La pista tindrà una superfície útil per patinar de 162 metres quadrats. El tobogan, igualment sintètic però també “ecològic”, serà de 28 per 6 metres, amb una superfície útil per lliscar de 4 per 15. La contractació no és conjunta. El termini d’execució és del 13 de desembre del 2024 al 12 de gener del 2025.

Trenets al Centre i als barris

Terrassa tornarà a tenir trenet de Nadal. En realitat, trenets, perquè l’expedient de contractació inclou dos lots: un pel trenet del Centre i un altre per a un vehicle similar que farà recorreguts per altres barris. L’anunci de licitació es va publicar el 26 de setembre. El contracte mixt incorpora la gestió de l’activitat, amb un pressupost de 53.708,33 euros (per dos anys), i inclou el lloguer i el manteniment dels trenets. Els vagons, per descomptat, han de ser “homologats i legalitzats”. El tren del Centre és més barat: 22.492,69 euros. El pressupost del que transitarà pels barris se situa en 31.215,64 euros. El termini de presentació d’ofertes acabarà l’11 d’octubre.

El trenet del Centre / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Uns 445.000 euros per a l’enllumenat

L’enllumenat ornamental va sortir a concurs a l’estiu (al juliol) amb caràcter d’urgència i un pressupost de 445.062 euros, amb IVA. La intenció municipal passa per executar la instal·lació de tots els punts lumínics a a l’octubre. El contracte ha estat dividit en dos lots: un, de 406.342,20 euros, correspon al subministrament de l’enllumenat; l’altre, amb un pressupost base de 38.720 euros, a la col·locació, el manteniment i el desmuntatge. El primer adjudicatari és Ximenez Catalunya SL. El segon, Edison Next Goverment SRL.

To Top