Cultura i Espectacles

Set anys després, actes de record de l’1 d’octubre

Un acte a la Plaça Vella convocat per l’ANC i el Consell per la República serà l’epicentre de la reivindicació de l’1-O a Terrassa, dimarts a les 19 hores

L’independentisme viu dimarts una de les seves jornades marcades en vermell al calendari: l’1 d’Octubre.

El 7è aniversari del referèndum arriba amb la mobilització independentista en hores baixes, tot i que aquest dimarts hi haurà diversos actes reivindicatius a Terrassa i la comarca. L’ANC i el Consell per la República, de fet, ha convocat els seus seguidors a la plaça Vella a les 19 hores. Allà hi haurà un parlament de Manel Barceló, l’actuació dels Cants per la Llibertat, es projectaran alguns vídeos de l’ambient durant l’1-O i llegirà el manifest. Pep Tomàs, membre del Secretariat Nacional de l’ANC, explica: “Seguim reivindicant l’1 d’Octubre. De fet, el considerem el moment fundacional de la República Catalana”. I afegeix que el que cal és “tornar a organitzar-se” per reprendre el procés.

Durant l’acte també és convidarà els assistents a compartir els seus records personals de com van viure l’1 d’octubre. La trobada acabarà amb una petita “performance”, en el que s’animarà els assistents a “desfogar-se”.

Matadepera i Castellbisbal

A més, a Matadepera celebrarà l’efemèride amb un doble acte a l’auditori de l’Escola de Música, organitzat per ANC i CxR.

Primer, a les 18 hores, hi haurà una penjada de pancartes a l’exterior. I a les 19 hores, Jordi Domingo, excònsol Major del Consolat de Mar, serà l’encarregat d’oferir una xerrada sobre la història dels primers consolats de mar catalans.

A més, Òmnium organitza un acte a Castellbisbal (20 hores), amb vídeo i manifest a l’Auditori. Hi seguirà amb una marxa dels assistents al monument de l’1 d’Octubre.

Set anys després, actes de record de l’1 d’octubre
To Top