Terrassa

Consoles retro i el nou videojoc de Conrad Roset, a la Macroviciada

“No ens cal anar a Barcelona per gaudir dels videojocs i fins i tot estudiar programació”. Ariadna Closa és directa en la reivindicació del fet friqui a Terrassa, tot sostenint que ja existeix massa crítica. I de fet, aquest dissabte esperen tornar a donar un cop de força i aplegar centenars de persones a la segona edició de La Macroviciada.

La trobada tindrà lloc a la Masia Freixa, entre les 11 i les 19 hores. I comptarà amb el programador Conrad Roset com a convidat estrella. De fet, el terrassenc pren protagonisme a les 11.30 hores, tot presentat l’art del seu anterior videojoc, “Gris”, així com el seu no treball “Neva”. Però a més, aquesta serà una presentació “première”, ja que no surt al mercat fins al 15 d’octubre.

Addicionalment, el desenvolupador de videojocs Joan Aparicio també parlarà a les 12.30 hores. “Aparicio també és terrassenc, com molts altres professionals del sector, demostrant el talent que hi ha a Terrassa, així com la indústria”, explica Ariadna Closa. De fet, el vinculen als estudis que es fan al campus de la UPC. Tant és així que també intervindrà a La Macroviciada la professora Marta Fernández, del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia, vinculat a la UPC (16.30 hores).

També intervenen Simmer valenciana, parlant de moda i videojocs (15.45 hores), Albert Miró (17.15 hores) i Gerard Cruset. Finalment, a les 18 hores hi haurà un Kahoot de bandes sonores de videojocs amb Violiste Valencià.

Consoles per als adults

Tanmateix, un altre dels al·licients serà la zona lúdica, amb la mostra de consoles retro i actuals. N’hi haurà exemplars de PlayStation, Xbox, Nintendo, Nintendo Switch, Wii… “Són consoles adreçades tant a la canalla i adolescents, com a joves i gent adulta que ja són pare i mare; de fet, ja hi ha molt a gent que ara té fills i filles i que ells també van créixer jugant a videojocs”, apunta Closa, com a explicació sociològica.
A més, a l’espai porticat de la Masia hi haurà allers del Centre d’expressió plàstica Manetes, així com un Artist Alley, on diferents il·lustradors exposaran les seves obres sobre videojocs.

La Terrassa friqui es vol espolsar l’estereotip

Consoles retro i el nou videojoc de Conrad Roset, a la Macroviciada
To Top