Ahir i Avui

Un emblema entre dos personatges

Escola d’Enginyers 1993 – 2024

Ara feia unes setmanes que no s’aprofundia en aquesta secció sobre un dels emblemes de la ciutat, l’Escola Industrial o d’Enginyers, que representa molt i en molts aspectes, en relació amb la història de la ciutat. Això mereix una petita sèrie, que en principi serà de tres entregues per veure diversos racons d’aquest centre. Per començar, la visió, possiblement, més clàssica d’aquesta universitat, la que es pot contemplar venint de l’avinguda de Jacquard, a tocar del carrer de Colom. Dos personatges que no tenen res a veure pel que fa a la seva transcendència i que, per atzars de la vida, conflueixen a la mateixa zona.

Fotos: Joan Mestres – Arxiu Diari de Terrassa i Eric Serrano

L’edifici principal d’aquesta escola més que centenària, que es veu al fons, manté la seva idiosincràsia i també gran part de la seva configuració inicial. No passa el mateix amb l’entorn més pròxim. Sense anar molt lluny, i com es veu a la fotografia antiga, que és de 1993, any del naixement de l’actriu nigeriana Chizzy Alichi, llavors no hi havia asfalt, sinó un clàssic com era l’empedrat, i també, en aquella època, els vehicles hi podien aparcar al llindar de la seva porta d’entrada.

Anteriors oportunitats

Aquests detalls ja han aparegut en aquesta secció en anteriors oportunitats, un asfalt diferent i el fet que hi havia llocs per aparcar on ara està totalment prohibit. Són alguns dels canvis més notables que s’han anat experimentant en el procés que va d’uns anys a uns altres. És possible que molts dels estudiants d’aquells temps, en l’actualitat, trobarien ben curiosa aquesta variació.

To Top