Comarca

Un milió d’euros per millorar xarxa d’aigua a Matadepera

L’Ajuntament rebrà dos subvencions de la Diputació i de l’ACA

L’Ajuntament de Matadepera rebrà dues subvencions l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i la Diputació de Barcelona valorades en 944.000 euros per evitar el malbaratament d’aigua.

D’una banda, la subvenció de l’ACA suposarà una inversió de més de 526.000 euros. Està adreçada a ens locals que busquin actualitzar la xarxa de subministrament d’aigua en baixa i consistirà a renovar tres trams de canonades, aquelles que es troben a l’avinguda Catalunya, el Mas Sallés i Vilomara. Les tres intervencions, per tant, s’ubicaran a les Pedritxes i Cavall Bernat -Can Robert. Les canonades que es canviaran transporten fins a 1.300 metres lineals. La intervenció exclou l’execució de l’obra, el projecte i la direcció d’obra.

D’altra banda, la Diputació ha atorgat a l’Ajuntament al voltant de 418.000 euros en un programa que finança projectes que contribueixen a incrementar el rendiment de les xarxes d’aigua en baixa, maximitzar l’estalvi amb la implementació de millores en la gestió i reduir la vulnerabilitat hídrica amb solucions basades en pràctiques sostenibles. El programa també pretén contribuir a la resiliència i la seguretat hídrica en el context del canvi climàtic.

L’Ajuntament també està pendent d’una tercera resolució. En aquest cas, dels fons Next Generation. En cas de rebre-la, serien 264.000 euros que s’adreçarien a la digitalització del sistema de gestió de l’aigua urbana.

To Top