Cultura i Espectacles

TNT assoleix un rècord de públic amb el 96,6% d’ocupació

El certamen de Terrassa posa de manifest que hi ha “molta efervescència” artística i de creació

La 17a edició del festival Terrassa Noves Tendències (TNT), que s’ha organitzat del 26 al 29 de setembre, ha tancat amb un rècord d’espectadors amb el 96,6% d’ocupació (2.179 localitats) als espais amb reserva. Segons ha informat l’organització, es tracta d’un “èxit d’assistència” i precisa que “la majoria de funcions” (se n’han programat 75) han exhaurit tots els passis. En aquests quatre dies s’han dut a terme 21 espectacles en 17 espais diferents, entre els quals sis han estat estrenes coproduïdes pel festival, cinc propostes internacionals i dues dedicades a les famílies. La directora, Marion Betriu, afirma que “el festival està en un moment molt viu” i recalca que hi ha “molta efervescència” tant artística i de creació com de públic.

Betriu destaca que tota la oferta “s’ha interrelacionat” a partir del dol com a vertebrador de totes les peces: “Han anat emergint de forma recurrent i d’una forma molt compacta”. Alhora, celebra que la ciutadania “s’hagi animat a descobrir nous formats que són al final noves maneres de viure el fet artístic”.

Les cites “més ben rebudes” han estat, entre d’altres, ‘Analphabet’, una estrena del resident del festival d’aquest 2024 Alberto Cortés i ‘La luz de un lago’, l’última proposta d’El Conde de Torrefiel. L’organització també posa de relleu algunes activitats gratuïtes com ara MOAT III, de Laia Estruch, en el marc de TNT Kids; la instal·lació de Teatre do Frio, ‘Selva Coragem’, que s’ha fet gràcies a les plantes que han portat els veïns, i el projecte lumínic de Jou Serra, ‘Range in between’.

TNT assoleix un rècord de públic amb el 96,6% d’ocupació
To Top