Terrassa

Benestar Animal censarà 120 colònies de gats

L’Ajuntament calcula que més de mil gats viuen al carrer a Terrassa

Gats de la colònia identificada a Parc Vallès

La regidoria de Benestar Animal té localitzats a Terrassa uns 1.100 gats ferals que viuen als carrers de la ciutat o a diferents recintes. Són unes 120 colònies que l’Ajuntament de Terrassa té intenció de censar. Ho va anunciar el regidor Noel Duque ahir durant el ple de setembre, en el marc del debat sobre la proposta de l’Associació Progat Terrassa, que demana al govern intervenir en la colònia de gats de Parc Vallès per garantir un tracte adequat als animals.

Duque va fer referència a la Llei de Benestar Animal i a un “nou paradigma” en l’abordatge dels animals al carrer. “S’han de respectar les colònies”, va dir, per afegir que l’administració “no pot dependre de les entitats, hem de posar el tema al pressupost”.

L’Ajuntament anuncia que tindrà un paper actiu amb els gats al carrer i redactarà un protocol d’intervenció. Progat reclama implicació política amb la colònia de Parc Vallès

L’Associació Progat va donar ahir l’alerta al ple per la situació de la colònia de gats de Parc Vallès, que els voluntaris de l’entitat fa tres anys que es cuiden d’alimentar, esterilitzar i de donar en adopció els cadells. “La gerència del parc diu que és pro natura i animals, però vol expulsar-los, argumentant que és una propietat privada – explica Maria Antonia Ledesma, de Progat-. Fa un any que pressionem a Benestar Animal per donar una sortida a la situació i hem tingut resposta tècnica, però no política”, per això van anar ahir al ple.

Maria Antonia Ledesma, portaveu de Progat, aquest matí al ple / Naberidi Aróztegui

Ledesma va explicar que fa mesos que se’ls prohibeix intervenir a Parc Vallès, que “es retira el pinso que portem als gats” i el resultat de no gestionar la colònia és “que ara s’han dispersat, s’han reproduït sense control i la despesa dels cuidadors ha augmentat”. El balanç és de “150 quilos de pinso i 1.881 quilòmetres a càrrec nostre. No som els boixos dels gats – va reivindicar Ledesma-. Som voluntaris silenciosos, un grup ampli i molt implicat que mereix un respecte”.

Demanen una reunió entre Parc Vallès, l’Ajuntament i Progat -que se celebrarà l’octubre- un protocol per gestionar les colònies i un programa per tenir-les “en condicions legals, ètiques i dignes”.

To Top