Terrassa

Millora de camins forestals per lluitar contra els incendis a Terrassa

L’Ajuntament inicia els treballs a 23 km d’una desena de camins

Camí al sector de Can Carbonell

L’Ajuntament de Terrassa ha iniciat aquest dimarts les actuacions de conservació i manteniment de 10 camins de la xarxa bàsica i punts d’aigua inclosos al Pla de Prevenció d’Incendis (PPI) per a l’any 2024. Concretament, s’han iniciat els treballs dels camins de la Font de l’Espardenyera, on s’actuarà fent un repàs de manteniment del ferm i de la secció de servei del camí.

Les actuacions, que tindran una durada de sis setmanes, “consisteixen a consolidar les infraestructures d’accés viari i de disposició d’aigua, per tal de garantir el trànsit i l’abastiment dels mitjans terrestres i aeris en la prevenció d’incendis forestals“, indica el consistori.

Els treballs inclouen la tallada, poda i estassada de la vegetació; l’adaptació de la plataforma a les característiques tècniques (com l’amplada o el pendent) i l’acabat del ferm.

En total, es duran a terme treballs a 23,30 quilòmetres corresponents a 10 camins, l’ordre dels quals està establert de la següent manera:

– Camí de la Font de l’Espardenyera (0,5 km)
– Camí al turó de Roques Blanques per Can Candi (1,9 km)
– Camí de Roques Blanques a la Serra del Troncó (3,3 km)
– Camí del Leitat a la carena de Can Carbonell (1,60 km)
– Camí dels Plans de Can Bogunyà (4,4 km)
– Camí de Can Guitard (3,30 km)
– Camí vell de Terrassa a Rellinars (3,1 km)
– Camí de la Gravera (4,40 km)
– Camí vell de Terrassa a Ca n’Amat de les Farines (0,40 km)
– Camí de Fonollet (0,40 km)

Aquestes obres han estat adjudicades per licitació a l’empresa Exland Excavacions i Transports SL, amb un pressupost de 20.243,97 euros (sense l’IVA).

Pla de Prevenció d’Incendis Forestals

L’arranjament dels camins s’emmarca en el Pla Municipal de Prevenció d’Incendis Forestals de l’Ajuntament, “on es recullen les accions a prendre en el terme forestal destinades al manteniment de camins de la xarxa bàsica de prevenció i vigilància, punts d’aigua i altres actuacions per a la preservació del medi natural”, afirma el govern municipal.

Protecció Civil de Terrassa recorda que el ban de prevenció d’incendis forestals segueix vigent a tots els terrenys forestals del nostre terme municipal, ja que fins al 15 d’octubre és període d’alt risc incendi. Es mantenen prohibides aquestes pràctiques:

Encendre foc per a qualsevol tipus d’activitat independentment de la seva finalitat.
– Llençar objectes encesos-
– Abocar escombraries, runa, restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa d’inici o propagació d’un foc
– Llençar coets, globus, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc.

To Top