Ahir i Avui

De quan s’havia d’anar a l’INEM

Carrer de Cervantes – INEM  1992 – 2024

Amb aquestes dues fotos s’inicia una petita (o petitíssima) sèrie relacionada amb l’INEM, ara conegut com a Servicio Publico de Empleo Estatal (SEPE). Era la denominació antiga de l’organisme encarregat de l’ocupació i de tramitar tota aquella paperassa relacionada amb els llocs de treball, l’atur i altres contingències. En la foto antiga es pot observar que aquesta delegació estava situada al carrer de Cervantes.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Eric Serrano

El local, d’una austeritat absoluta, en l’actualitat, acull un establiment del sector de la perruqueria i l’estètica. Res a veure, doncs, amb allò de la feina i la situació d’atur. Com que, de crisis econòmiques, des que es va fer la instantània més vella, que és de l’any de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona, n’hi ha hagut més d’una i de dues (i de tres i de quatre), aquestes oficines van apareixent en primera plana a diaris i noticiaris diversos per, després, passar a un segon pla. Quan la feina escasseja, adquireixen una mica més de protagonisme.

Mai ha trepitjat

Per si algú dels que estan llegint aquestes línies en aquest precís instant, mai ha trepitjat una d’aquestes oficines, només dir que la gent que hi va per efectuar alguns tràmits, no acostuma a fer bona cara. Són gent que s’ha quedat sense feina o que no en troba ni pregant.
El personal que atén, també està acostumat a rebre persones amb dificultats pel tema laboral i, per això, el seu posat habitualment és comprensiu, si bé, com passa, et trobes una mica de tot.

To Top