Terrassa

El PSC acusa el govern de “desmantellar” l’illa de vianants

Els socialistes denuncien que la decisió es pren sense fonament ni planificació

El grup municipal del PSC Terrassa demana explicacions a l’equip de govern davant l’anunci de la reobertura al trànsit dels carrers del Teatre i Sant Pau, decisió que, entén, “suposa l’inici del desmantellament de l’illa de vianants i de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) a la ciutat”.

“En plena Setmana de la Mobilitat Sostenible -diuen els socialistes-, el govern municipal es planteja revertir una decisió que es va prendre per millorar la qualitat de l’aire”. Es fa enrere, recorden,  en “un plantejament que es va defensar fermament per millorar la qualitat de vida d’una ciutat que és la segona catalana, la cinquena a tot l’Estat, amb més contaminació atmosfèrica, alineant-se, així, amb les polítiques del PP i Vox en matèria mediambiental”.

Terrassa ha rebut 9 milions d’euros dels fons europeus Next Generation per a l’ampliació de l’illa de vianants del Centre i acostar-se al límit recomanat per l’Organització Mundial de Salut, que fixa com a objectiu la reducció a la meitat de les partícules contaminants abans de l’any 2030 i que el Parlament Europeu i els seus estats membres van aprovar el passat mes de febrer. 

El PSC diu que seguirà de prop si la reversió de l’illa de vianants comporta el retorn de fons europeus o sancions per part de la UE

La decisió del govern de reobrir al trànsit alguns carrers del Centre ha estat, sosté el PSC, “presa sense cap fonament estudiat, ni planificació, suposarà, a més, obrir la possibilitat que s’hagi de retornar una bona part de les subvencions europees i fer front a importants multes de la Unió Europea”. 

El PSC denuncia el que considera “una falta de projecte de ciutat i la improvisació en matèria de mobilitat”. L’equip de Govern, diu, “torna a fer un pas en fals amb la reobertura d’alguns dels carrers més estrets i pol·lucionats del Centre, decisió que se suma a d’altres, preses sense tenir en compte totes les implicacions en la mobilitat i la qualitat de l’aire, com l’anunci de la reobertura fallida del trànsit privat a la Rambla”.

Els socialistes terrassencs recorden “el malestar veïnal de moltes zones de la ciutat per la política en mobilitat d’aquest equip de Govern va en increment, com és el cas del veïnat de Ca n’Aurell, que demana la dimissió de l’alcalde després de sentir-se manipulat i enganyat a l’hora de reduir el trànsit rodat als carrers d’Arquimedes i Galileu”.

D’altra banda, “la inversió en càmeres de control dels accessos en vehicle a les àrees de vianants i a la Zona de Baixes Emissions queda en entredit”. Els socialistes conclouen que “la tan publicitada Revolució Verda de Jordi Ballart, amb ERC i Junts, és un engany a la ciutadania i un exercici de green-washing polític”.

To Top