Terrassa

“Després de dos mandats, ja he complert un cicle”

El president de l’Arxiu Tobella, Aleix Pons, deixarà de formar part de l’entitat aquesta mateixa tardor. Amb motiu del seu comiat, s’ha reunit aquest dimarts al migdia amb l’alcalde Jordi Ballart

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, s’ha reunit aquest dimarts al migdia amb el president de la Fundació Arxiu Tobella, Aleix Pons, amb motiu del seu comiat com a president de l’entitat. Pons ha estat vinculat a l’arxiu històric terrassenc durant més de vint anys, però ara, després de dos mandats al capdavant de l’entitat, ha decidit tancar aquesta etapa de la seva vida.

Malgrat que ahir es va celebrar el seu comiat oficial, Pons continuarà exercint com a president fins a la renovació de la junta directiva, prevista per a aquesta mateixa tardor. La seva dedicació i compromís amb l’entitat han estat inqüestionables, però ell mateix assegura que “el treball no ha estat només meu, sinó de tothom qui ha format part de la junta, a qui he d’agrair tot l’esforç i dedicació”.

L’encara president de l’Arxiu Tobella ha estat al càrrec durant set anys i manifesta que “després de dos mandats ja he complert un cicle”. Pons valora positivament la feina que s’ha dut a terme a l’arxiu durant aquest temps. “Sempre m’agrada deixar les coses millor del que estaven i, en aquest sentit, penso que hem fet una bona labor”.

Durant la seva gestió, Aleix Pons ha estat testimoni i impulsor d’alguns dels projectes més importants de la fundació, com les obres de renovació. També “és remarcable el fet de superar obstacles com la pandèmia”, recorda. A part, destaca “la publicació del segon volum del recull gràfic, amb més de 1.000 imatges de la ciutat que van des del 1965 al 1995”. Tampoc han fallat cap any en la publicació dels llibres anuals. “Som els únics en tot el món que fa tants anys que publiquem volums així”, afirma.

Conveni amb l’Ajuntament

La reunió també va servir per tractar qüestions rellevants com el conveni que tenen establert amb l’Ajuntament. “El conveni actual finalitza aquest 2024 i la voluntat és prorrogar-ho quatre anys més. Esperem que es pugui formalitzar aviat”, expressa el president.

Reunió entre l’alcalde Jordi Ballart i el president de l’Arxiu Tobella, Aleix Pons

To Top