Comarca

Es redueix un 6% la criminalitat a Rubí el primer semestre

Durant els primers mesos s’han registrat 1.525 fets delictius a la ciutat

La criminalitat convencional s’ha reduït un 6% entre els mesos de gener i juny. Així es desprèn del balanç de criminalitat que ha fet públic el Ministeri de l’Interior i que recull les dades de tots els cossos de seguretat que operen a la ciutat. Durant els primers sis mesos de 2024 s’han registrat 1.525 fets delictius i durant els mateixos mesos de 2023, se’n van registrar 1.623.

Per tipologia de delictes, els robatoris a establiments i altres instal·lacions han disminuït un 6%, passant dels 142 que es van registrar entre gener i juny de 2023 als 133 registrats entre gener i juny d’aquest any.

Els delictes contra la llibertat sexual presenten una reducció del 36%, de 25 l’any passat, a 16. Els homicidis dolosos i assassinats en grau de temptativa es redueixen un 33,3%, de 3 a 2; els delictes greus i menys greus de lesions i baralla tumultuària baixen un 23,1%, de 13 a 10, les sostraccions de vehicles cauen un 19,6%, de 46 a 37, i els delictes relacionats amb el tràfic de drogues, un 11,1%, de 9 a 8.

Les dades del Ministeri també mostren un augment del 46,8% en la cibercriminalitat respecte al mateix període de l’any passat, que ha passat de 250 fets delictius el 2023 a 359, aquest any.

Cinc nous agents

La Policia Local ha incorporat recentment cinc nous agents: quatre que han acabat aquest mes d’agost la seva formació a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) i un altre, que es va sumar al cos de Rubí al gener procedent d’una altra policia.

L’alcaldessa ha donat la benvinguda als nous efectius aquest dilluns en un acte a la sala de plens de l’Ajuntament. Ana María Martínez ha recordat que la seva incorporació “permet posar en marxa la unitat de proximitat del cos policial, que serà presentada aviat i estarà destinada incrementar el treball transversal amb la resta de serveis municipals que treballen per millorar la convivència a la ciutat”.

En els pròxims dies, cinc nous agents més començaran el curs de formació bàsica de l’ISPC per incorporar-se després al cos de Rubí.

To Top