Comarca

Obres per fer un pas de vianants a Vacarisses

L’objectiu de l’actuació a la BV-1211 és crear itineraris per als vianants

La Diputació de Barcelona ha iniciat aquesta setmana les obres al PK 0+400 de la BV-1211 per construir un nou pas de vianants i les voreres necessàries perquè els itineraris de vianants siguin continus, a Vacarisses. El pressupost és de 46.933,32 euros i el termini d’execució està previst en dos mesos.

L’objectiu principal és millorar l’accessibilitat, la seguretat viària i la mobilitat dels veïns, creant itineraris de vianants continus i accessibles i pacificant tot el tram, amb la implementació de tres esquenes d’ase. En aquesta via, segons la intensitat mitjana de trànsit calculada per la Diputació, hi circulen prop de 2.000 vehicles diaris.

Les obres també preveuen la instal·lació de l’enllumenat associat al nou punt de creuament, l’execució d’un nou tram de vorera al marge dret i d’un gual per a vianants a la vorera existent al marge esquerre. Es tracta d’un tram de carretera de doble sentit de circulació i un carril per sentit, amb vorera al marge esquerre i cuneta de terres al marge dret.

La intersecció de la carretera BV-1211 amb el camí dels Horts està situada entre dos revolts, fet que implica que la visibilitat sigui reduïda. A més, la vegetació existent al marge dret dificulta encara més la visibilitat. Al marge dret existeixen algunes edificacions que no disposen d’itineraris de vianants que les connectin amb el nucli, ja que no tenen vorera ni punt de creuament cap a la vorera existent al marge esquerre.

To Top