Terrassa

Tapen una part del mural de Netol

Uns operaris van col·locar, per error, un rètol que cobria part de la figura de l’emblemàtic majordom

L’incident va passar diumenge, quan els operaris d’una obra propera van decidir instal·lar a sobre del mural de Netol el rètol del negoci que estan equipant. La peça metàl·lica i rectangular, que van haver de col·locar pujant dalt d’una escala, tapava un cop dipositada una part de la finestra, dels missatges publicitaris i del característic vestit de ratlles de majordom de Netol.

L’incident va córrer ràpidament per xarxes socials. La imatge del rètol tapant el mural pintat al voltant dels anys seixanta del segle XX va donar peu a tota mena de comentaris, la majoria dels ciutadans preocupats per la possibilitat que la maniobra hagués fet malbé la pintura del mural. Va ser restaurada pels científics del MNACTEC en un procés complex.

Un comerciant de la plaça de la Cuina Moderna va observar diumenge com els operaris instal·laven el rètol i va donar l’alerta. “Em vaig acostar a ells i els vaig dir que el retiressin, que era un mural restaurat i amb valor. No eren conscients”, explica.

El rètol metàl·lic va ser despenjat sense que, a priori, hagi provocat danys de consideració al mural de Netol. La peça de ciment gris que ha quedat sota el rètol ja hi era anteriorment. Es tracta d’un tram del dibuix del qual no se’n conservava l’original.

El mural del Limpiacristales Netol és un exemple singular de la publicitat mural del segle XX. Ocupa una superfície de 6 metres de llargada per 3 d’amplada i està fet a base de pintura industrial. En l’època del màrqueting digital, l’anunci del Netol es va pintar directament sobre la paret. La imatge va aparèixer per sorpresa l’any 2022, quan es va retirar la planxa que durant dècades va servir de suport publicitari.

To Top