Cultura i Espectacles

Flamenc per encetar la tardor

La 41a Temporada BBVA de Dansa de LaFACT s’obre dissabte amb la dansa espanyola d’Alejandro Lara Dance Project

Després de debutar a LaFACT amb “Fantasía” (l’any 2022), Alejandro Lara torna a picar a la porta amb un cos mixt d’onze ballarins on predomina l’elegància alternant solos i peces grupals.

“Irreverente” parteix de l’estètica més característica de la dansa espanyola i el flamenc, però a més a més, aposta per la creació de moviments més desconeguts i inexplorats.

L’elenc posseeix una qualitat tècnica i artística exquisida, on el creador es recolza coreogràficament i visualment a les arrels de la dansa espanyola més ortodoxa fent un paral·lelisme amb la nostra riquesa cultural, que a la vegada contrasta amb un nou renéixer creatiu molt més espontani i arrelat cap al flamenc més pur i actual.

Alejandro Lara comença a ballar als 8 anys, fins a ingressar al Reial Conservatori Professional de Dansa Mariemma, on es forma amb mestres com Merche Esmeralda, Currillo, Beatriz Martín, Mariló Uguet, Paco Pozo i Arantxa Carmona. Al segon curs d’entrar al conservatori, ja forma part dels tallers coreogràfics on interpreta papers com a solista amb coreografies de Manuel Liñán, José Antonio Ruiz, Arantxa Carmona, Miguel Fuente, Antonio Pérez… entre d’altres.

En la seva faceta com a coreògraf, destaca per haver guanyat el primer premi del Certamen de danza española y flamenco en la categoria de coreografia de solo el 2018; així comi el millor premi a la coreografia grupal el 2017.

A més a més, Lara ha coreografiat encàrrecs per al Ballet Flamenc Yoko Komatsubara, l’Ispasion Ensemble, el Taller coreográfico del Real Conservatorio Profesional de Danza ‘Mariemma’, l’Institut del Teatre de Barcelona i el Taller Coreográfico Miguel Marchán. També ha creat diverses coreografies per encàrrec per diferents ballarins solistes, alguns d’ells del Ballet Nacional de España.

Posteriorment arribarà la companyia de Saragossa LaMov (12 d’octubre), així com el tango de Luis Bravo Forever Tango (27 d’octubre) que ha aplegat més de 8 milions d’espectadors arreu del món i ha fet 5 temporades a Broadway.

Flamenc per encetar la tardor
To Top