Comarca

Una jornada al carrer per elaborar el nou Projecte Educatiu de Ciutat

Gairebé 300 persones han fet aportacions que serviran per definir el model educatiu de Rubí i planificar les polítiques educatives del municipi

Jornada de dissabte a la plaça de Pearson / AJUNTAMENT DE RUBÍ

Un total de 280 persones van participar dissabte en la jornada per recollir opinions, idees i propostes dels veïns i veïnes de Rubí sobre l’educació, que es va fer a la plaça de Pearson. Totes les seves aportacions serviran per elaborar el nou Projecte Educatiu de Ciutat (PEC), l’instrument que definirà el model educatiu de la ciutat i planificarà les polítiques educatives del municipi. L’alcaldessa Ana María Martínez va subratllar que amb el procés participatiu del nou PEC, “Rubí assumeix el repte d’aprendre, innovar, compartir, enriquir i fer més segura i digna la vida dels nostres veïns i veïnes”.

La jornada s’havia estructurat en tres espais de debat i participació que han omplert l’aforament: #EducaRubí dins i fora dels centres educatius, #EducaRubí al llarg de la vida i #EducaRubí a tota la ciutat. Segons l’Ajuntament, els tres espais van permetre reflexionar sobre diferents aspectes de l’educació per obtenir una fotografia el més real possible del moment present i un mapa de com vol la ciutadania que sigui en el futur. Entre altres, s’ha preguntat a la ciutadania què funciona bé i què no en l’educació a Rubí, quins equipaments, recursos i entitats ens eduquen al llarg de la vida i en quins aspectes Rubí podria ser una ciutat encara més educadora.

Les accions de participació se succeiran fins a principis de 2025, quan està previst que comenci la següent fase del procés.

To Top