Comarca

S’augmenta a sis el nombre de detinguts per la mort d’un home enterrat amb calç

Un dels arrestats ja estava a la presó i tots acumulen un total de 43 antecedents policials.

Els Mossos d’Esquadra han detingut sis persones relacionades amb la mort violenta d’un home de 29 anys, enterrat amb calç a les Planes el 2023. Aquest dimarts, un operatiu amb 75 agents va arrestar els tres principals sospitosos a Aiguafreda, Sant Celoni i les Planes, amb una sisena detenció realitzada en una presó. Tots els arrestats acumulen 43 antecedents, majoritàriament per delictes violents i infraccions contra la salut pública. Una de les hipòtesis és que el grup exigia a la víctima un deute de 70.000 euros vinculat a activitats delictives.

La desaparició de la víctima va ser denunciada el 10 de maig de 2023. Inicialment, la Unitat d’Investigació es va fer càrrec del cas, però es va traslladar a la Unitat Central de Persones Desaparegudes, sospitant una desaparició criminal. El 13 d’agost de 2024, es van localitzar restes òssies que van ser identificades com les de la víctima.

L’operatiu d’aquesta setmana ha resultat en registres en què s’han confiscat armes, munició, un inhibidor de freqüències, una armilla antibales i dues plantacions de marihuana. Segons els Mossos, el 9 de maig de 2023, tres membres del grup van convocar la víctima per discutir el deute, però una disputa va acabar en agressió mortal. Posteriorment, van traslladar el cadàver a Terrassa i el van enterrar a les Planes.

S’augmenta a sis el nombre de detinguts per la mort d’un home enterrat amb calç
To Top