Cultura i Espectacles

Reivindicant els “shows” familiars

L’obra “Reines de l’engany” es representarà diumenge

La regidora de Cultura s’ha proposat rellançar la programació familiar, tot assumint que fins ara la seva difusió i accés a entrades es trobava una mica dispersa. “Hem volgut unificar tota la programació sobra un mateix paraigua, ja sigui amb els espectacles organitzats per l’Ajuntament, com per les entitats”, explica la regidora Rosa Boladeras.

De fet, a la regidoria creuen que hi ha molta més oferta de què de vegades es percep socialment: les activitats de la xarxa de biblioteques, les de Tub d’Assaig, les de Districte zero, les pròpies municipals… “Potser ara calia posar esforços en canalitzar l’oferta a través d’un portal compartit”, afegeix.

De fet, els espectacles infantils sempre tenen menys titulars de premsa que la cultura “d’adults”. Potser El Pot Petit és un dels pocs noms de la cultura familiar que és reconegut com a gran artista de forma general. I precisament, El Pot petit actuarà aquesta tardor, en un concert a LaFACT Cultural el pròxim 30 de novembre i 1 de desembre.

Tanmateix, no concita tanta visibilització a nivell social. Però les dades sí que avalen la massa crítica: tots els espectacles infantils que programa l’Ajuntament de terrassa superen sempre el 70% d’aforament, explica el tècnic Gabriel Sicília. “Hi ha massa crítica, les famílies es deleixen per venir”, afegeix, tot assenyalant també l’auge dels espectacles adreçats a nadons, els quals acostumen a ser més aviat instal·lacions fixes i participatives. “Sense dubte, per Terrassa es veuen cada cop més famílies, potser fruit del procés gentrificador de Barcelona i la marxa de famílies a ciutats com la nostra”, reflexiona al seu torn la regidora Rosa Boladeras.

Teatre, màgia, TNT Kids…

A banda de la reflexió sobre el decurs de la cultura familiar, els responsables de Cultura també han avançat alguns dels espectacles d’aquesta tardor.

Com ara l’obra teatral “Reines de l’engany”, de la qual es fa un primer passi demà diumenge (plaça de la Cultura, 18.30 hores) i un segon el diumenge 28 (plaça de Federico Garcia Lorca, 18.30 hores). A més, la sala Muncunill ja va inaugurar aquest dijous la instal·lació Moat III”, en el marc del TNT Kids (que se celebra la setmana vinent).

També inclou la programació familiar del Cafè Teatre L’Artista, que de forma encomiable programa espectacles de màgia durant tot el curs lectiu.

Pel que fa a espectacles en els equipaments municipals, el 19 d’octubre arribarà l’obra “Somnis de sorra”, de la Cia Ytuquepintas, al Teatre Alegria. Ja al novembre (dia 23) serà el torn de Farrés Brothers, en aquest cas al Teatre Principal, amb el seu “El cau del Tabalet”. Ambdós espectacles han estat distingits amb sengles Premis Fetén.

Reivindicant els “shows” familiars
To Top