Terrassa

TNT: Per perdre la vergonya

Una setmana abans perquè comenci el festival, s’obren les places per als tallers participatius previs a les funcions

Un taller previ de Brigitte Vassalo

Sovint, l’espectador tímid sent pànic quan intueix que l’artista el farà pujar damunt l’escenari. “Casum dena amb els espectacles moderns!”, li deu passar pel cap.

I una mica (molt) d’això és el festival TNT. Fins i tot ho fomenta. De fet, en aquests dies previs ja s’han obert les places per a diferents tallers previs a la respectiva funció, que complementen l’obra juntament amb la creadora.

Per exemple, l’escriptora i agitadora cultural Brigitte Vasallo promou el Laboratori sobre genealogia i diàspora camperola a l’Estat espanyol. Està adreçat a persones descendents de la diàspora rural de l’Estat espanyol i Catalunya que van migrar cap a les zones industrials i urbanes (com Terrassa).

El taller serà el pròxim dimecres, 25 de setembre de 17.30 a 20.30 hores al Teatre Principal. Però la funció oficial de “Queixa [Roma o Morte]”, no tindrà lloc fins dissabte.

D’altra banda, el TNT també ha encetat ja el TeNeTast, una línia a fomentar la participació entre persones majors de 60 anys. Es tracta d’un itinerari acompanyat per la gestora cultural i comissària Margarida Troguet, tot coneixent quatre dels creadors que actuen al festival de l’any 2024.

A més, la companyia portuguesa Teatro do Frio convida els terrassencs a formar part del seu espectacle “Selva Coragem”, amb una acció senzilla, però poderosa: portar alguna planta que cadascú tingui a casa seva. El lloc de recollida és l’Ateneu Candela, en el qual es crearà una selva efímera col·laborativa. Els dies de recollida són aquest divendres i dissabte i els propers dilluns i dimarts.

Així, d’altra banda, el Corralito enllesteix aquests dies les dues residències artístiques amb les quals col·labora al TNT: Spooky”, de Maria Jurado; i “Mucha mierda”, d’Elena Carvajal.

TNT: Per perdre la vergonya
To Top