Diners

Facturació electrònica i digitalització, principals reptes dels despatxos professionals

La segona trobada anual de la Cecot en aquest àmbit reuneix prop de 160 assistents

La sala d’actes de la Cecot, durant la trobada / Cecot

Prop de 160 persones, representants de més d’un centenar de despatxos professionals, han participat aquesta setmana en la segona Trobada Anual de Despatxos Professionals organitzada per la Cecot. L’esdeveniment va reunir gestories, consultories, assessories, bufets d’advocats i professionals independents que ofereixen els seus serveis principalment a autònoms i pimes. La jornada va estar dissenyada per explorar els reptes emergents que els afecten, amb un focus especial en la facturació electrònica, els canvis legislatius i la transformació digital.

Marc Rius, advocat i economista amb una notable trajectòria en digitalització, va inaugurar l’esdeveniment amb una ponència en què va destacar que “estem en un moment clau, on la digitalització no és opcional sinó una necessitat imperiosa”, i va oferir quatre recomanacions clau: digitalitzar-se, diferenciar la proposta de valor, definir el model de negoci i fidelitzar el client. L’expert va concloure que, tot i que “la introducció d’eines d’IA és només una part de la transformació”, la confiança continuarà sent fonamental.

Jaume Escandell, CEO d’Ediversa Group, va abordar les oportunitats que la Llei Crea y Crece ofereix als despatxos professionals. Va explicar que “la nova legislació sobre facturació electrònica representa no només un desafiament sinó una gran oportunitat per innovar” i va subratllar la importància de col·laborar amb proveïdors tecnològics per optimitzar els processos i millorar els serveis als clients.

La jornada va acabar amb la intervenció de Diana Freire, especialista en solucions de facturació a Wolters Kluwer Tax & Accounting Espanya, qui va detallar els nous requisits imposats per la Llei Antifrau i la Llei Crea y Crece, oferint consells pràctics per una adaptació eficaç.

L’esdeveniment va incloure també una secció d’“elevator pitch” amb les intervencions de sis empreses proveïdores de solucions digitals que van destacar que la integració directa de factures és el primer pas cap a una gestió més eficient i van ressaltar, entre altres, la importància de la transició de gestor a assessor com a part clau de la digitalització.

To Top