Esports

Una dimissió que porta a eleccions

Tots els membres de la junta directiva del CN Terrassa menys el president Joan Herrera i el vicepresident Albert Puig han plegar avui. En menys de tres mesos hi haurà convocatòria electoral

La vicepresidenta primera del CN Terrassa Sensi Maillo, abraçant-se amb la secretària de la junta, Fátima Taali, en acabar la roda de premsa / alberto tallón

Dos mesos després d’anunciar la seva intenció de dimitir en bloc, vuit dels membres de la junta directiva del CN Terrassa han presentat avui formalment la seva dimissió dels seus càrrecs a les oficines de l’entitat. Abans han donat explicacions en una roda de premsa de gairebé mitja hora.

A partir d’ara s’obre un període màxim de tres mesos en el transcurs del qual l’encara president, Joan Herrera, i el vicepresident esportiu, l’exnedador Albert Puig, hauran de designar una comissió gestora, que serà l’encarregada de mantenir el dia a dia del club i convocar, tan aviat com sigui possible, unes eleccions a la presidència.

La cap visible del grup de directius dimissionaris, la vicepresidenta Sensi Maillo, no ha confirmat ni desmentir que encapçali una candidatura de cara a uns comicis que serien els segons en els 92 anys d’història de l’entitat. En els primers, Jordi Martín es va imposar l’any 2016 a Miquel Àngel Salazar. Tampoc no ho ha confirmat el president Joan Herrera, que té previst explicar el seu punt de vista en una compareixença de premsa que s’havia de celebrar inicialment aquest dimarts, però que sembla que podria tenir lloc divendres.

L’escenificació de la dimissió col·lectiva, una imatge inèdita en la història de l’entitat terrassenca, ha estat de consens entre els set directius. Faltava només Maria Quílez per motius professionals. Tots han cedit la paraula a la seva portaveu, la vicepresidenta primera Sensi Maillo, que ha fet una breu exposició inicial per passar a continuació a contestar les preguntes dels periodistes.

“ El mes de juliol volíem anunciar la nostra dimissió, però la mediació amb l’Ajuntament va fer que ens esperéssim fins ara”, ha començat dient Maillo. L’acord de mediació consistia en el fet que el 16 de setembre, Joan Herrera faria un pas al costat i nosaltres vuit continuaríem amb la gestió del club. Hem respectat l’acord, però no s’ha produït cap moviment per part de la presidència. Per això, anunciem que després de la roda de premsa, els vuit membres dimitirem en bloc”, ha explicat. I ha afegit: “El 6 de setembre vam tenir la darrera reunió de junta. Ens va dir que havíem incomplert el pacte i ens va acusar d’haver dut a terme filtracions i ens va dir que no pensava dimitir. Ens vam aixecar i vam marxar”.

Tal com recullen els estatuts de l’entitat, la convocatòria d’eleccions es pot dur a terme de manera immediata. Sembla que els comicis arribaran més aviat que tard.
Sense entrar en detalls, Maillo ha destacat que el motiu d’aquesta dimissió col·lectiva és la pèrdua de confiança tant en el president com en el projecte.

Sensi Maillo: “A l’última assemblea, vam fer el ridícul”

Tot i que no ha precisat, o no ha volgut precisar, quins eren els motius de la dimissió, Sensi Maillo s’ha mostrat contundent a l’hora d’explicar que hi havia hagut una progressiva pèrdua de confiança entre el president i els seus directius. “Ja fa un temps que no estem d’acord amb tota una sèrie de decisions preses, ni en el model de gestió, ni en el seu lideratge ni en les formes. El president ha perdut la credibilitat envers el seu equip. I quan un equip no creu en el seu líder, no pot continuar”, ha explicat.

I ha afegit: “Quan es va decidir quelcom tan important com reforçar els equips de waterpolo i natació, no es va comptar amb nosaltres. No estem aquí perquè no se’ns tingui en compte. No teníem cap poder de decisió”.

Pel que fa a la decisió de prescindir de Xavi Pérez com a entrenador de l’equip femení de waterpolo, Maillo ha reconegut que va ser aprovada per majoria en junta. I que ells hi van estar d’acord. “Aquest no ha estat el punt d’inflexió. Es va votar i hi vam estar d’acord. Vam interpretar que el nou càrrec era una promoció per al Xavi Pérez. Ho havia fet molt bé amb l’equip femení i per això se li donaven les claus de la secció de waterpolo. Se’l feia coordinador de totes les categories. Però no vam estar d’acord amb les formes que es van fer servir per comunicar-lo. No ho vam fer bé. Ho vam entendre tot quan al juliol vam parlar amb el Xavi. I ens va dir que les coses no s’havien fet bé, que no se’ls havia comunicat bé. A partir d’aquí vam poder confirmar el que sospitàvem”.

Pèrdua de confiança

Maillo ha explicat que no han dimitit abans perquè “uns ens en vam adonar abans que d’altres. Fins que no vam estar tots alineats, no vam prendre la decisió. A finals de maig ja teníem molt clar el que havíem de fer”. Un dels punts d’inflexió que els han dut a prendre la decisió de plegar va arribar el 10 de juny, quan els socis van rebutjar el projecte del Terrassasports en assemblea extraordinària. Maillo va ser, en aquest moment, contundent: “En aquella assemblea vam fer el ridícul com a junta directiva. Així de clar. Va ser una trobada poc preparada. Havien liderat el projecte el president i Andreu Aparicio, que va dimitir una setmana abans per diferències amb el president”.

Ha lamentat Sensi Maillo que el projecte hagi acabat en tres anys en lloc de sis. “Som gent de club i volíem seguir. Ens han quedat moltes coses per fer. La imatge del club ha quedat tocada. Ens fa molta pena, però no podíem continuar formant part d’aquesta farsa. Ens havíem convertit en un mal necessari per al president. Ens necessitava, però no comptava amb nosaltres. No podíem formar part d’una cosa en què no crèiem”, ha dit.

Sensi Maillo no confirma si es presentarà

Per bé que tot sembla indicar que Sensi Maillo optarà a la presidència del Club Natació Terrassa quan es convoquin les eleccions, aquest dimarts no ha volgut confirmar si sortiria una candidatura del grup de directius dimissionaris. Ni tan sols si seria ella qui l’encapçalaria. Els altres sis directius que l’han acompanyat són la vocal de l’àrea social Núria Gómez, la tresorera Montse Vilanova, la secretària de la junta Fátima Taali, el vicepresident responsable de les seccions esportives, Eduard Ros, la vocal de l’àrea esportiva i de futbol, Manuel García, i el vocal de projectes i recerca, Eugenio Schillaci.

To Top