Terrassa

Un sol programa d’oferta cultural per a les famílies a Terrassa

Terrassa aixeca el teló amb la voluntat d’integrar les propostes en un sol guió cultural

Concert a la Seu d'Ègara / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Terrassa Aixeca el Teló aquest cap de setmana i l’Ajuntament ha previst aquest aixecament amb una novetat: la concentració de l’oferta cultural familiar de la ciutat en una sola programació. Les famílies ho demanaven, ha dit Rosa Boladeras, regidora de Promoció Cultural, en la comissió informativa de Projecció de la Ciutat celebrada aquest dimarts. Es tracta, segons l’edil, d’aglutinar l’oferta que fins ara apareixia en programes disseminats, segons fos l’organitzador. Terrassa Aixeca el Teló és el nom de l’esdeveniment que marcarà aquest inici de temporada i que se celebrarà aquest dissabte vinent al Teatre Alegria.

D’una banda, activitats de màgia, el circ per una altra, per no parlar del jazz més assequible, o els cicles del Districte Zero o d’Amics dels Arts, o dels museus o les biblioteques. Era necessari un guió unificador.

“És important anar tots a l’una, disposar d’un sol punt en el qual trobar la programació de tot l’any”, ha apuntat la regidor abans de subratllar un altre serrell d’aquesta entesa: la iniciativa facilita “fer xarxa”, “visibilitzar” el que duen a terme les entitats “i ajudar a difondre el seu treball”; ingent, “amb gran quantitat d’activitats”, d’altra banda.

Aixecar el teló significa també, doncs, donar coherència a la temporada artística en un batec compartit amb doble programació: la destinada especialment al públic adult i la concebuda per a un públic familiar. L’objectiu radica a aconseguir, almenys, que els terrassencs disposin “d’un esquema” temporal, gairebé intuïtiu, per  situar cada oferta en un moment de l’any determinat. Que tots tinguin clar, per exemple, que el Festival Jazz Terrassa se celebra al març o abril. .

Aquesta mena d’aliança per a un programa comú es presentarà en públic aquest divendres, 20 de setembre.

El Manifesta 15, el TNT

La regidoria de Promoció Cultural ha recordat també la gratuïtat de les activitats que es duran a terme del 24 al 29 de setembre a Terrassa en el marc de la Setmana Focus de la Manifesta 15, que comptarà amb la participació de set artistes o col·lectius. L’acte inaugural tindrà lloc el proper dimarts 24 de setembre, a les 19 hores, a la Seu d’Ègara.

Més llenya. Del 26 al 29 de setembre se celebrarà també el festival Terrassa Noves Tendències (TNT), iniciativa que arriba enguany a la 17a edició i a la qual enguany ja s’han apuntat 120 programadors, segons Boladeras. El festival, concebut com a mercat artístic, “també serà gratuït“, ha recalcat la regidora.

To Top