Diners

Terrassa busca fomentar l’emprenedoria en el tèxtil

L’Ajuntament ofereix amb “Enfila’t a emprendre” un itinerari formatiu a les empreses de nova creació o en projecte

/ Nebridi Aróztegui

L’Ajuntament de Terrassa, a través del servei d’Emprenedoria i Economia Social, organitza aquesta tardor un programa de foment de l’emprenedoria en tota la cadena de valor del sector tèxtil amb el títol “Enfila’t a emprendre“. Es tracta d’un itinerari formatiu que s’ofereix gratuïtament a les persones que tinguin una idea de negoci o bé que hagin creat una empresa tèxtil recentment.

L’objectiu principal és oferir formació especialitzada, així com un acompanyament personalitzat, per ajudar a aterrar i consolidar idees de negoci, amb un enfocament especial en les àrees de producció, comercialització i venda. El programa s’adreça a emprenedors o projectes col·lectius que tinguin una idea de negoci en fase inicial o estiguin en procés de disseny del projecte, així com a empreses constituïdes fa menys de tres anys.

Es durà a terme en sis sessions, entre el 15 i el 30 d’octubre, sempre en l’horari de 15.30 a 18 hores. El format serà mixt, amb dues sessions virtuals i quatre de presencials. Els participants rebran formació especialitzada per part d’experts en el sector tèxtil i professionals en emprenedoria, a més de la possibilitat de fer “networking” amb empreses consolidades del sector. També es proporcionarà assessorament individualitzat per treballar les idees de negoci i el desenvolupament del pla d’empresa. Les persones que assisteixin a un mínim de quatre sessions obtindran un certificat d’assistència emès per l’Ajuntament.

Tres grans mòduls

Cada una de les sessions es dividiran en tres grans mòduls. El primer, dedicat a l’anàlisi de context i el desenvolupament del projecte, oferirà eines per entendre la situació actual del sector tèxtil i treballar la innovació a través de la metodologia
Design Thinking. El segon mòdul se centrarà en el procés de producció, abordant aspectes com la classificació de les fibres tèxtils i l’ecodisseny, amb la mirada posada en la sostenibilitat. El tercer mòdul tractarà la comercialització i el treball en
xarxa, incloent una sessió pràctica sobre màrqueting. I es tancarà amb una jornada de “networking” que perseguirà l’objectiu de teixir xarxa entre els participants i empreses convidades, consolidades al sector.

“Terrassa segueix sent una ciutat tèxtil, on hi ha tant empreses consolidades com persones amb ganes d’emprendre en un sector en constant transformació, adaptant-se contínuament a les noves realitats”, assenyala la tinenta d’alcalde i regidora d’Indústria i Empresa, Maise Balcells. “El tèxtil no és només el passat de la ciutat, és també una part important del present i, gràcies a la seva aposta per la qualitat i la sostenibilitat, ho serà en el futur. Aquesta és una oportunitat única per a
aquelles persones que volen iniciar o consolidar el seu negoci en un sector clau i en evolució constant”, assegura.

Aquest programa “Enfila’t a emprendre” segueix la línia iniciada l’any 2021 amb l’objectiu d’impulsar programes sectorials de suport a l’emprenedoria. Les edicions anteriors es van dedicar a les cures, el comerç i l’alimentació.

Terrassa busca fomentar l’emprenedoria en el tèxtil
To Top