Terrassa

Cicle de cinema sobre “justícia global” a Terrassa

La primera sessió, aquest dissabte a la plaça del Vapor Ventalló

Les sesscions corresponents a octubre, novembre i desembre es faran al Cinema Catalunya / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Terrassa impulsa un espai de debat sobre justícia global amb el nou cicle de cinema “Enfocaments”. La primera sessió reflexionarà sobre la pau, amb la projecció de la pel·lícula “Mandarinas” i el curt “The Present”, el dissabte 21 de setembre, a la plaça del Vapor Ventalló.

L’Ajuntament de Terrassa organitza el nou cicle de projeccions “Enfocaments”, que neix “amb l’objectiu de fer arribar a la ciutadania debats i reflexions sobre justícia global a través del cinema i fer de la cultura una eina per a la transformació social“, diu el consistori.

El cicle començarà amb la primera projecció aquest dissabte, 21 de setembre, i s’acabarà el 3 de desembre. Cada mes, la sessió se centrarà en una temàtica diferent, com la pau i la no violència, el gènere, el consum responsable o els pobles indígenes. Les quatre sessions de cinema, que comptaran amb el passi d’una pel·lícula i d’un documental, aniran acompanyades d’un espai de debat posterior, convidant a representants d’organitzacions, periodistes o especialistes del tema que puguin ampliar el visionat i enriquir el debat. L’entrada a totes les sessions és gratuïta.

Segons la regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Rosa Boladeras, “la intenció és fer d’aquest cicle una referència en l’educació de la justícia global que es vagi repetint cada curs i obrir-lo properament als centres educatius”. Per a la regidora, “ens trobem en un moment crític a moltes parts del món, amb guerres, fam i injustícies, i pensem que cal fer una passa decidida per transmetre a la ciutadania l’origen d’aquestes situacions i les possibles solucions que existeixen. Totes i tots podem posar el nostre gra de sorra en la construcció d’una societat millor i ho podem fer des de casa nostra amb un pensament més obert i generós”.

El cicle començarà amb la primera projecció aquest dissabte, 21 de setembre, i s’acabarà el 3 de desembre. Cada mes, la sessió se centrarà en una temàtica diferent, com la pau i la no violència, el gènere, el consum responsable o els pobles indígenes

La primera sessió del cicle es farà a l’aire lliure, aquest dissabte vinent, 21 de setembre, a les 20.30 hores a la plaça del Vapor Ventalló, i serà presentat pel politòleg, periodista i activista per la pau Jordi Armadans. El film escollit és “Mandarinas”, que tracta de com a principis de la guerra d’Abkhàzia (1992-1993), l’Ivo, un home estonià, es troba dos soldats de bàndols oposats ferits a les portes de casa seva i decideix acollir-los i cuidar-los fins que s’acabin de recuperar.

A continuació, es projectarà el documental “The Present”, on en Yusef i la seva filla Yasmine emprenen el camí cap a Beitunia (Cisjordània, Palestina), amb l’objectiu de comprar un regal per a la mare. En l’anada i la tornada, “pare i filla viuran la duresa i la humiliació que exerceixen els punts de control i l’exèrcit israelians”, explica l’Ajuntament.

La resta de la programació

Les altres tres sessions del cicle es faran al Cinema Catalunya, a les 19 hores, i sempre amb entrada lliure. La segona sessió tractarà la temàtica dels pobles indígenes amb la projecció de “Valentina o la serenidad”, el 15 d’octubre.

Vinculada al Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra la dona, la proposta del 19 de novembre comptarà amb el film “Writing with fire” i amb el curt “Woman”.

Finalment, el 3 de desembre l’espai es dedicarà al consum responsable amb les projeccions de la pel·lícula “Nomadland” i del documental “¿Cómo robar el futuro de tus trabajadoras?”.

To Top