Cultura i Espectacles

Que no estem tan malament!

L’humorista Dani Mateo fa riure els assistents de La Factoria Cultural de Terrassa durant més d’una hora amb “Probando voy”, un monòleg àcid i sense pels a la llengua

Dani Mateo en un escenari buit a l’auditori de LaFACT / Lluís Clotet

Que no estem tan malament! Aquesta podria ser la conclusió després de veure l’espectacle de l’humorista Dani Mateo a La Factoria Cultural, diumenge a les 18 hores. Aquesta expressió la va fer cèlebre el president del FC Barcelona, Joan Laporta. I un altre declarat culer la va recordar en el seu monòleg “Probando voy”. De fet, el primer que va dir Dani Mateo quan va entrar a l’escenari de l’auditori va ser el resultat del partit entre el Girona i el Barça –1 a 4–. Així volia tranquil·litzar els espectadors barcelonistes.

L’escenari de LaFACT estava buit. Cap artifici. Només un micròfon que s’aguantava amb el seu peu just al centre. Mateo va sortir, el va agafar i va començar a xerrar. Ho va fer durant una hora i quart sense aturar-se, sense silencis. Ell sol caminant d’una banda a l’altra, sense beure, menjar… és a dir el que és un “stand-up” de tota la vida.

I sense cedir ni un moment a la pausa va començar a fer acudits sobre tots els temes imaginables: els seus inicis com a comediant, la covid, política, religió, xarxes socials, educació, sexe, parella, o sigui, qualsevol tema quotidià. I feia sentències que no podien deixar ningú indiferent.

I és que Dani Mateo defensa la llibertat d’expressió, però es mostra decididament en contra de parlar. “Jo et dic el que jo vull i tu t’ho emportes”. Així s’evitarien moltes baralles de parella i es posaria fi a les polèmiques a les xarxes socials, un altre punt feble del còmic.

I després de més una hora sentint acudit rere acudit, l’espectacle no es va fer llarg. De fet, es va fer curt. El públic va sortir de LaFACT amb un somriure i el convenciment que no estem tan malament.

Paz Padilla i Carles Sans, els següents

Aquesta temporada la programació de LaFACT està farcida de monòlegs com anys enrere. De fet, és un disciplina amb la qual s’han pogut veure a la ciutat en l’últim any els còmics més destacats del moment com Juan Dávila, Toni Moog, Quim Masferrer o El Sevilla. Els pròxims monologuistes també són còmics consagrats, que segur que tindran una bona resposta del públic terrassenc. La televisiva Paz Padilla actuarà el 18 d’octubre amb l’espectacle “Reinventarse no es gerundio (Aunque debería)”. I Carles Sans, del Tricicle, presentarà “Per fi sol”.

To Top