Comarca

Sant Cugat vol integrar-se a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària

El govern ha aprovat sol·licitar l’adhesió a aquesta xarxa amb l’objectiu d’incentivar un consum basat en la justícia i la sostenibilitat

Dia mundial del Comerç Just a Sant Cugat 2022

L’Ajuntament de Sant Cugat vol formar part la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària amb l’objectiu d’adquirir noves experiències per impulsar aquest sector. Per això, el ple municipal ha aprovat aquest dilluns la sol·licitud d’adhesió a aquesta entitat catalana amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte el PP, que es va abstenir, i Vox, que va votar en contra. L’acceptació definitiva es produirà el pròxim 23 d’octubre.

En línies generals, l’objectiu és promoure, reforçar i consolidar a Sant Cugat l’economia social i solidària com a alternativa de consum i alhora continuar fomentant un comerç basat en la justícia social, econòmica i ambiental.

Un sector “jove i potent”

“Es tracta d’un sector amb molta importància, jove i potent, i amb una perspectiva de creixement. Davant aquesta potencialitat, des del consistori es vol impulsar a través de les polítiques públiques”, ha explicat el tinent d’alcaldia de Comerç, Bernat Picornell. També destaca que “formar part d’aquesta xarxa ens permetrà compartir un diàleg permanent amb els seus actors. D’aquesta manera, podrem articular espais comuns entre els ens locals que ens permetin compartir línies de treball, bones pràctiques, reflexions, activitats i recursos”.

L’adhesió té un cost de 1.250 euros anuals per a l’Ajuntament i se suma a altres iniciatives com el Pla Director de l’Economia Social i Solidària i el Concurs de Cooperatives.

To Top